Behangen tijdens hittegolf

Peet2304

  • #1
Ik ga over 2 weken verhuizen. Nu heb ik alleen tijd in de weekends om te klussen aan mijn nieuwe huis. Ik had komend weekend behangen op de planning staan maar het ziet er naar uit dat er juist dan een hittegolf is. Ik heb op verschillend sites gelezen dat het niet verstandig is om te behangen met warm weer. Ik kom nu een beetje in de problemen. Maandag wordt ook de vloer gelegd en het liefst heb ik dus behangen voor dat de vloer erin ligt. Dus ik wil graag advies vragen, wat ik het beste kan doen. Ik kan een mobiele airco lenen van iemand, kan ik daarmee de temperatuur wat omlaag brengen waardoor ik toch kan behangen komend weekend, of is het beter om de muren even te laten voor wat het is en dan maar te gaan behangen als ik er al woon, maar dan wel met betere temperaturen. Alvast bedankt.

Groetjes, Peet
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou de muren even laten voor wat ze zijn. Behangen is eigenlijk helemaal geen vies werk en dus is het niet heel erg als je dat doet terwijl de vloer er al ligt. Gewoon wat stucloper neerleggen is voldoende.

Indien je eventueel het oude behang eraf moet halen, kun je dat beter doen voordat de vloer gelegd wordt (nieuw huis wordt ook vaak gezegd als iemand in een ander ouder huis trekt). Evenals het daarbij behorende reparatiewerk van de muren.

Indien het echt een nieuwbouwhuis betreft, is het zonder meer beter om nog even te wachten met behangen. Want dan zijn de muren wellicht nog te nat om dat behangen te kunnen doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu