Deze muur glad maken/behangen

Intheoldstorm

  • #1
Hallo allemaal!

Ik ben op zoek naar de beste manier om deze muur glad te krijgen. Zoals op de foto te zien, heeft de vorige bewoner er een patroon in gecreëerd waardoor het oneffen is, maar ook niet consistent oneffen zoals spack oid.

Is het beter om dit eerst te proberen te schuren, of kan je hier muurglad op loslaten? Of is glasvezel/vliesbehang hier beter?

(de twee foto's zijn van andere muren, dus het advies kan best verschillen omdat de structuur in de tweede foto zoveel groffer is)

Ik hoor het graag!

IMG20221002120133.jpg IMG20221002120020.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Schuren om de grootste bulten te verwijderen is altijd een goed idee. En daarna afpleisteren / stucen. Ik denk dat glasvezelbehang ook een gladde ondergrond nodig heeft.
 

Co Online

  • #3
Als je vliesbehang erop doet, moet de ondergrond ook glad zijn, anders zie je het er alsnog doorheen. Ik zou eerst proberen met een fijn schuurpapier om een plankje de muur te schuren: pak een plankje van bijv. 60 cm en doe daar fijn schuurpapier strak omheen. dan met lichte ronddraaiende bewegingen de muur glad proberen te schuren. Druk niet te hard, doe het lichtjes.
 

AukeZ

  • #4
Ik kan je van harte aanbevelen om ook de pleisteren. Na enorm veel schuurwerk dacht ik dat het wel kon, maar je ziet de oneffenheden echt heel erg door het behang heen. We kunnen dus nog een keer.
 

Intheoldstorm

  • #5
Hardstikke bedankt voor de tips allemaal! Ik ga een overwegen of het het waard is, of dat we met verf, lijstjes en plankjes aan de slag gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu