Pp versus pvc

Wouterpb

  • #1
Mijn douchecabine, door de vorige eigenaar aangelegd, blijkt wat te lekken en na onderzoek blijkt wel waarom. De witte sifon onder de douchebak zit aan een stukje flexibele slang en het einde daarvan is gelijmd in een T-stuk.

Deze verbinding zat los en leek me al geen beste verbinding ten eerste door de materiaal verschillen en ten tweede door de ruimte; de witte is net geen 32mm blijkbaar. In eerdere berichten al gezien dat deze niet gelijmd dient te worden maar met een schuifmof. De schuifmof had ik al als oplossing gevonden maar nu: De witte pijp gaat er prima in maar de hard pvc pijp krijg ik met geen mogelijkheid in de schuifmof.

De vraag is nu: Is dit wel zo de bedoeling en moet de pijp afgeschuind worden? Of bestaan er ook koppelstukken met een lijm en een schuif-kant en is dat de bedoeling? Heb ook al geprobeerd de rubberring er uit te halen maar dan heeft de pijp weer te weinig ruimte.

Wouter.
 

Wouterpb

  • #2
Heb zojuist nog geprobeerd de mof en ring warm te maken in heet water en dan erop te schuiven met wat vaseline maar ik krijg het niet voor elkaar.

Ik heb misschien nog een tip (of misschien oud nieuws): Ik kon nauwelijks bij het T-stuk en wilde dat toch goed schoonschuren aan de binnenzijde om weer te kunnen lijmen. Heb dat gedaan door een zaagblad van een oude gatenzaag te nemen dat net iets ruimer was en daaromheen wat schuurpapier te doen en dat zo erin te draaien.
 

Wouterpb

  • #3
Moeilijke vraag blijkbaar. Apart.

Heb het opgelost door alles van pvc te doen tot aan de sifon.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Sorry, ik heb de vraag nooit gezien, uw oplossing is zo'n beetje de enige mogelijkheid, PP en PVC zijn onderling niet verlijmbaar.
 

Wouterpb

  • #5
Ik blijf me alleen afvragen of het nu officieel de bedoeling is om hard pvc in de schuifmof te gebruiken aangezien het zoveel moeite kost de verbinding in elkaar te krijgen.
Moest echt helemaal afgeschuind worden en dan nog pas met veel moeite erin te krijgen wat me dus nooit zou lukken onder de douchebak via een klein gaatje.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Normaal kan een verbinding met rubbers redelijk soepel in elkaar worden geschoven wanneer er wat afwasmiddel op het rubber en op het spie-eind van de pijp wordt gesmeerd.
 

Darob

  • #7
Beste Wouter,
Je gaf al eerder het antwoord zelf: er is inderdaad een mof verkrijgbaar met aan de ene zijde een manchet (rubberen mof verbinding) en aan de andere kant een gewone insteek(lijm) verbinding.

Groetjes en succes Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu