Badkamer vloerverwarming versus warmtespreiding

Rdol

  • #1
Is er iemand die vloerverwarming heeft (met water of electriciteit) waarover direct getegeld is en die me zijn ervaring kan geven over de mate waarin de warmte van de leidingen goed (of niet goed) gelijkmatig wordt afgegeven over de tegels...?

Om gewicht te besparen overweeg ik geen beton te storten over de leidingen. Ik hoor echter aan de ene kant aannemers/klussers die dit geen probleem vinden en aan de andere kant aannemers/klussers die geen cent geven voor de spreiding.

Nou ben ik benieuwd wat "de gebruikers" er zelf van zeggen.
 

Heat

  • #2
Gebruik voor een badkamer elektrische vloerverwarming.
Gezien de te verwarmen oppervlakte en de fijnmazigheid van de matjes met verwarmingskabel biedt deze methode een goede spreiding van de warmte. (en tevens een goed te regelen systeem)
Je kunt na het leggen van de mat heel makkelijk direct daarover tegelen, dus je krijgt redelijk snel een goed, gelijkmatig verwarmde vloer.
Gebruik geen matjes van 80 of 100 Watt/m2 want die bieden te weinig vermogen, maar liever matjes van 150-160 Watt/m2.
Je hebt geen informatie gegeven over de te verwarmen oppervlakte, maar voor een gemiddelde badkameroppervlakte van ca 3 m2 ben je aan materiaal (incl. de thermostaat) rond de 200 euro kwijt en heb je een comfortabele vloer.
 

Rdol

  • #3
Sjah dat is wel zonde van het feit dat ik de slangen en verdeler al klaar heb liggen voor de water-vloerverwarming.

Overigens spreken de electrische systemen ook over een hart op hart leidingafstand van 10cm. Dat kan ik met slangen ook wel halen. Als ik geen beton wil storten kan ik ze infrezen in bijv. wedi-platen van 3 cm dik.
 

Gerrit

  • #4
Beton storten is ook niet nodig. Gebruik specie voor een afwerkvloer met toevoeging waardoor de vloer soepel blijft. Daarover kun je tegels lijmen.
Waterverwarming werkt overigens uitstekend.
Houd de afstand tussen de leidingen op 10 cm.
 

Rdol

  • #5
Het probleem is dat ik vanwege het gewicht (ook zand-cement is zwaar) niet verder kan dan ca 2 cm bovenop de leidingen. In totaal dus ca 3,6 cm inclusief 16 mm leidingen

Dit in combinatie met een houtenbalken vloer geeft me niet veel vertrouwen in de scheurvastheid. Flexibele tegellijm kent zo zijn grenzen...
 

Gerrit

  • #6
Is dan wel erg op het randje. Kijk daar eerst een naar of daar wat aan te doen is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu