Hydraulische perstang versus accu perstang

sloopkogel93

  • #1
Ik ben van plan om het CV leidingwerk in mijn woning te verleggen. Hiervoor ben ik van plan om gebruik te maken van een meerlagen buis omdat, zover ik kan terug lezen, een stuk gemakkelijker te verwerken is. Daarnaast wil ik gebruik gaan maken van perskoppelingen, hiervoor heb ik natuurlijk een perstang nodig. Nu heb ik een aantal opties:
  • Ik koop een accu perstang. Bijvoorbeeld: Link verwijderd, zie forumregels - mod
  • Ik huur een accu perstang. De kosten hiervoor zitten al snel tussen de 200 tot 300 euro voor een week
  • Ik koop een hydraulische perstang. Bijvoorbeeld: Link verwijderd, zie forumregels - mod
Ik ga de perstang ook nog nodig hebben later in mijn verbouwing ter voorbereiding van waterleidingen in mijn badkamer, keuken, en wc. Daardoor gaat mijn voorkeur meer uit naar het aanschaffen van zo'n hydraulische perstang. Het aanschaffen van een accu perstang lijkt me namelijk voor het weinige werk iets teveel van het goede. Nu is mijn vraag: heeft iemand ervaring met dergelijke hydraulische perstangen of zijn er specifieke zaken die een accu perstang een stuk beter maken dan een hydraulische?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij een accu-machine is de fysieke inspanning minder. Fijn voor professionals, zodat ze meer productie kunnen maken. Als je zelf de tijd hebt: Prima.

Als je alles goed voorbereidt heb je geen hele week nodig om alle verbindingen te persen. Huren is dan voordeliger dan kopen. Of je moet geschikt een 2e hands exemplaar kunnen kopen en doorverkopen.
 

KlusserHein

  • #3
Als je met meerlagenbuis een cv installatie gaat maken moet je goed denken om de diameterd die je gaat gebruiken.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Sommige merken hebben ook een handperstang. Werkt zelfs sneller dan de accu tang, alleen heb je iets meer ruimte nodig.
Bij de lokale handelaar hier, krijg je een accu tang gratis mee als ze je kennen en de spullen daar haalt.
Alles voorbereiden en je ben met een (paar) uur klaar met persen.
 

sloopkogel93

  • #5
Wat betreft de ruimte heb ik hier gelukkig geen probleem. Het complete leidingwerk zat achter een verlaagd plafond wat nu volledig verwijderd is. Ik denk dat in mijn situatie een hand/hydraulische perstang prima kan werken.

Op Internet had ik ook al een conversieoverzicht gevonden waarmee ik kan aflezen welke diameter meerlagenbuis ik moet gebruiken als ik deze ter vervanging voor een koperen/metalen leiding wil toepassen. Dus ik denk dat dit wel goed komt; wel bedankt dat je mij hier op de hoogte van stelde, dit wist ik namelijk niet dat dit best een verschil kan maken!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
7
5
1
6
9
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu