Mechanische ventilatie, slaapkamers direct afzuigen?

Nathaniël

  • #1
Goedendag forummers,

Ik ben bezig een jaren 60 maisonnette te verbouwen en heb al een hoop bruikbare informatie van het forum hier gehaald voor verschillende klussen. Eerst even een bedankje daarvoor.

Over ventilatie heb ik echter nog geen vergelijkbaar topic gevonden (mocht iemand er wel 1 weten, graag een linkje).

De maisonnette bevind zich op de begane grond en eerste verdieping. De slaapkamers bevinden zich beneden met ramen die niet open kunnen. Er zit wel een rooster boven de ramen.

In de slaapkamers is het bedompt en muf en daarom is mijn idee om een afvoerkanaal van elke slaapkamer aan te leggen naar een ventilatiebox. Hiervoor moet er dan een gat (of meerdere voor de losse kanalen die ik dan vlakbij de box samenvoeg, dit ivm overspraak tussen de slaapkamers). Maar die gaten laten boren kost weer geld.. Daarom overweeg ik nu om het indirect te doen.

De slaapkamers grenzen aan een gang die via de trap in verbinding staat met de hal op de eerste verdieping. Hieraan grenzen de wc en de badkamer met beiden een afzuigpunt. Zal de lucht in de slaapkamers genoeg ververst worden als deze onder de deur door via het trappenhuis naar badkamer\wc wordt afgezogen?

Een tekeningetje in paint voor beeldvorming.



Alvast bedankt voor jullie reacties.

Nathaniël
 

Celeritas

  • #2
Hebben de wc en badkamer een raam?

Als je het goed wilt aanpakken dan kun je een balansventilatie overwegen. Je kunt dan een aanvoerventiel in de slaapkamer(s) maken. Google eens op luchtdistributiesysteem. Er zijn verdeelboxen die ervoor zorgen dat je geen last hebt van overspraak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu