Mechanische ventilatie geluid reduceren

A

Anonymous

Gast
  • #1
Misschien kan iemand mij een tip geven of het mogelijk is, het vrij harde geluid van de motor van de mechanische ventilatie te reduceren. Misschien is het mogelijk, d.m.v. een spanningsregelaar (dimmer) de spanning te regelen, zodat de motor (iets) langzamer draait. Kan een (licht) dimmer hiervoor gebruikt worden? De motor is een 220 volt motor met twee standen.

graag Uw reactie ,

alvast bedankt,

Van der Klugt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
kijk even na of je onder de motor niet een stukje tapijt of kurk vloerbekleding kan schuiven. let er ook op dat ie 'vast' staat en weinig kan trillen. je kan een dimmer gebruiken maar dan gaat de motor stuk.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hoi Pieter,

Ik denk dat de fan van de moter schoongemaakt moet worden, wat je eens per jaar moet doen. Als er vuil of aanslag op de bladen van de fann zit en er een stukje van af is gevallen door het snelle draaien dan is de fan uit belans met als gevolg een raar geluid.

Veel succes er mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
bedankt voor jullie beiden reactie, ik ga ermee aan de slag, groeten, pieter
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Beste Pieter,

Waarschijnlijk zit er tussen de aansluitingen met de buizen geen demper, zodat je in andere vertrekken dan waar de ventilatieunit staat de motor toch hoort. Kijk eens ofdat er een demper tussen zit informeer anders bij een installatiebedrijf wat de mogelijkheden zijn en ofdat het geluid dan weg is.

gegroet,
kevin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu