lek in warmtewisselaar VCW 182

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ben, ik ben in bezit cv-ketel Vaillant VCW NL 182E A 25 van 1991. Bij de laatste servicebeurt gisteren zei de monteur dat er groene aanslag in de ketel lag en dat dat er op kan wijzen dat de warmtewisselaar een beetje lekt. Dat zou dan kloppen met enig (langzaam gelukkig) drukverlies in het systeem, alhoewel ik nog niet overal onder de grond heb kunnen kijken door de rottig kleine kruipruimte die we hebben, dus daar kan ook nog iets zitten. Drukverlies zodanig dat ik eens p. 1-3 mnd wat bij moet vullen, niet zoals sommige anderen in één keer alles leeg. Belangrijkste

vraag: stel dat het inderdaad de warmtewisselaar is, kun je me een idee geven wat zoiets mag kosten (excl montage, want ik heb een onderhoudscontract waarbij ik alleen de onderdelen hoef te betalen). E.e.a. ivm beslissing die ketel nog even te houden danwel een nieuwe te nemen! (verder doet ie het nog prima)

Bedankt en groetjes van KlusKees!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Kees Vriend,alshet echt de wisselaar is,zou IK het gewoon uitzingen tot dat het echt te gek wordt met het drukverlies,want een vaillant uit 91,kun je wachten opje waterschotel-driewegventiel,ect,wil je echt voorlopig een andere wisselaar mail me dan,dan heb ik wel wat liggen.

gr Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ben, dank je, dank je! Dat waterschotel-driewegventiel, bedoel je daarmee het "watergedeelte-omschakelventiel", dat ding met zo'n vlottertje erin voor de regeling van de waterstroom? Dat heb ik nl in 1996 vervangen nadat mijn installateur er eerst het verkeerde model in had gestopt waardoor ik een fluit in het watersysteem kreeg, ik heb dat toen zelf opgelost door de oude tijdelijk te repareren (vlottertje gesoldeerd...) Dus die is redelijk recent. Ik moet natuurlijk eerst eens kijken hoe ernstig die lekkage is, even afwachten, niet meteen paniek! Vraag: kan, indien zo'n warmtewisselaar lek is, het water ook naar de warmwaterkraan verdwijnen (zodat je er dus niets van merkt...) of alleen in de ketel lekken (waar het dus verdampt omdat het maar weinig is)?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Kees.als je wisselaar lek zou wezen en naar het waterleiding zou gaan,hoef je nooit bijtevullen,omdat de druk in de waterleiding hoger is dan in de cv!!,nee bij jou zou je er haast nix van zien,omdat hij meestal alleen lekt met opwarmen,omdat dan de wisselaar iest uitzet,en meteen dat beetje water door de schoorsteen naar buiten gooit(verdampen)

gr.Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu