Warmtewisselaar vaillant VHR NL 18-22c lek?

Alex0

  • #1
Ben al een tijdje op zoek naar oorzaak drukverlies in cv; 1 bar in een dag. Nu ben ik er achter dat er water druppelt uit de condensafvoer met de cv uitgeschakeld (= stekker cv uit getrokken). Enkele uren nadat cv is uitgeschakeld lekt er nog centiliters uit de condensafvoer. Volgens mij is de enige mogelijkheid een lek in de warmtewisselaar. Dan bedoel ik niet de platenwisselaar voor warm water uiteraard. Het deksel van de warmtewisselaar is afgesloten met een grafiet-ring die ik nog niet heb. Daarom wil ik voor ik de warmtewisselaar open maak weten of de enige mogelijkheid voor bovenstaand gedrag een lekke warmtewisselaar is. Alvast bedankt voor tips.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Daar lijkt het wel op.
Alleen met dit weer zou het kunnen zijn (als je geen pijpje er op hebt staan) dat je rvs mantel de regen op vangt waardoor er idd water door de ketel stroomt je afvoer in.
 

Alex0

  • #3
Heb het lekken van water uit condensafvoer met cv uitgeschakeld ook vastgesteld terwijl het niet regende. Wat niet meeviel de laatste tijd :lol:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Dan mag je er gerieflijk van uit gaan dat je wisselaar defect is
Hoe oud is het toestel?
Er zit namelijk 10 jaar garantie op de wisselaar

De voordelen van de hrSOLIDEplus op een rij:

* Roestvrijstalen warmtewisselaar met 10 jaar garantie



8054365 Omschrijving: Vaillant warmtewiss. VHR18-22 065113
 

Alex0

  • #5
Lijkt me ook dat de warmtewisselaar lek is maar ik wou het toch even van een ander horen. Het toestel en wisselaar zijn beide uit 98. Twijfel nog tussen vervangen wisselaar of een nieuwe ketel (hr solideplus)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Op zich een goed toestel en zeker als je verder nooit klachten hebt gehad.
Voor ongeveer 450 euro zet je er een nieuwe wisselaar in.
Daar heb je GEEN nieuw toestel voor.
 

Alex0

  • #7
Dank voor de info.
 

Xr8

  • #8
Vaillant gaat coulant om met lekke wisselaars. Al diverse ketels uitgewisseld. Dit met een goede tegemoet koming vanaf Vaillant. Of dit nog geldt bij een ketel van 12 jaar oud? Dat zou ik niet weten.

Neem je dezelfde ketel dan is eea vrij simpel om te zetten. Zelf zou ik geen 450 euro meer in de ketel investeren. Print, pomp ventilator ed zijn mogelijk ook 12 jaar oud en komen eerdaags ook een keer. Bij een nieuwe heb je eerst weer je fabrieksgarantie.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu