Warmtewisselaar lekt Vaillant

Halevo

  • #1
Vandaag is onderhoudsbedrijf geweest voor het jaarlijks onderhoud aan de CV ketel. Bij het verwijderen van de kast zagen we meteen een roestplek in de cv ketel (op de metalen plaat). Monteur heeft alles nagekeken en het blijkt achter de warmtewisselaar vandaan te komen (daar hingen druppels en roest aan de beugel waarmee de warmtewisselaar vast zit). Volgens monteur moet de wisselaar vervangen worden (zij rekenen incl. plaatsen € 700). Hij geeft aan dat het wellicht beter is om een nieuwe ketel kunnen kopen.
De afgelopen jaren ook steeds problemen gehad met de klep die bijft hangen. Dit probleem lost mijn man zelf steeds op door er een nieuwe klep in te zetten (1x per 2 jaar). Is het gewoon een slechte ketel ?? Bedoel 8 jaar voor een ketel is toch niet oud.

Nu lees ik hier dat het en goedkoper kan en dat er ook een membraan kan lekken. Hoe kom je daar achter ? Is het inderdaad verstandiger een nieuwe ketel te nemen of zit er nog garantie op de warmtewisselaar ?

Het betreft een Vaillant type 0300300161 serie 006031390 uit april 2004.
 

Halevo

  • #2
Net even gebeld met Vaillant.. het betreft een VHR 2428C Solide.

Volgens hen is de garantie maximaal 5 jaar op de warmtewisselaar. Daarbij geven ze aan dat het waarschijnlijk niet de warmtewisselaar zelf is die lekt omdat er dan aan de buitenkant (dus in de ketel) geen water te zien is. Waarschijnlijk kapotte pakking van € 20.

de onderhoudsmonteur is van een erkend bedrijf, mag toch hopen dat zo iemand weet wat ie constateert. Overweeg nu soort second opinion door een ander. Scheelt nog al... nieuwe ketel of reparatie van € 700 of een kapotte pakking van € 20 (exl montage)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu