Koolmicrofoon vervangen niko deurpost

Koolmicrofoon

  • #1
Hoi, ik ben op zoek naar iets of een oplossing,om de koolmicro van mijn deurpost niko te vervangen, aangezien die gesneuveld is , en niet meer te verkrijgen is.
mvg georges
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Even bij een elektronica onderdelen shop kijken. Mogelijk dat je daar iets vind dat past.
 

Koolmicrofoon

  • #3
Ok dank zal ik eens proberen, hopelijk vind ik iets.
 

Koolmicrofoon

  • #4
Terug hier ,gezocht bij onderdelen Schops maar niets gevonden, Iemand een idee om evt koolmicro te vervangen door iets moderners
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Buitenpost vervangen voor een Golmar p100 een idee, die zijn multi universeel mogelijk dat dat werkt. Anders een mooi moment voor modernisering.
 

Koolmicrofoon

  • #6
Hoi, bedankt voor de tip, maar dit is geen optie al de rest werkt nog perfect, ik denk dat er toch een alternatief bestaan voor het vervangen van de koolmicrofoon, door evt een electret micro
 

Lampje45

  • #7
Nee, dat werkt op een ander principe en heeft een aparte voeding nodig.
Je zou het eens kunnen proberen met een dynamische microfoon. Maar die zal je dan wel moeten ontkoppelen met condensatoren, want de koolmicrofoon kreeg een gelijkstroom toegevoerd en dat vindt een dynamische microfoon niet zo leuk. Een dynamische microfoon wekt zelf zijn signaal op door het bewegend membraan.
Maar ik denk dat dit nog een hele puzzel wordt, omdat de in- en uitgangsimpedanties totaal verschillend zijn.

Ik zou zeggen ga eens kijken in de kringloopwinkel en naar een PTT T65 telefoon zoeken, daar zitten ze ook nog in.
Misschien dat dit dan past.
 

Koolmicrofoon

  • #8
Hoi, dank zal ik doen, maar waar ik mij op baseerde,is op een post op het forum waarbij zo een deurpost getoond wordt met waar de. Koolmicro zit die vervangen is door een printje, kan jammer genoeg de componenten niet zien,Zie post van 2 okt 2017, iemand een idee wat daar gebruikt is?


2 okt 2017

Bij de huidige Niko binnenpost 5519 (vrij oud model) doet de deuropener het niet meer. Voorheen deed deze het nog wel, vervolgens soms wel, soms niet, en nu helemaal niet meer. De contactjes lijken schoon en contact te maken. Speaker/microfoon functioneert matig. Bij de benedenburen werkt de intercom wel. I.o.m. behulpzame Niko customer service heb ik universele 10-506 besteld, en volgens een duidelijk aansluitschema aangesloten (en 3 dubbel gecheckt). Het enige wat toen werkte was de deurbel. Dat loste dus niets op, dus de 10-506 heb ik geretourneerd en het oude toestel weer aangesloten (en werkt de alleen deurbel/speaker/microfoon weer, deuropener nog steeds niet).
Kan iemand hier een conclusie uit trekken, waar het probleem zich kan bevinden?
 

Koolmicrofoon

  • #11
Hartelijk bedankt voor jullie reactie, maar voor mij is dat nogal verwarrend ben niet sterk in elektronica, liefst had ik een oplossing zoals dat printje op de foto van die post van Denis op 2 okt 2017, zie bijlage.
4C161C4D-5E90-40F4-8AF2-36208C5829B6.png
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Wij hebben natuurlijk geen idee jij een overeenkomstig model deurpost hebt of heel iets anders. En ook niet of de getoonde printplaat bij dat betreffende model origineel was of dat ie daar ook al vervangen was. Het betreffende topic gaat alleen over een niet werkende deuropener. Welke printplaat er daar dus in zit kan vanaf zo"n foto dus niet bepaald worden (tenzij er iemand roept: "o die herken ik meteen). Misschien is dat wel gewoon een origineel Niko onderdeel.

Als je enige kans op bruikbaar advies wilt hebben, vermeld dan het typenummer van de eigen deurpost en plaats er foto's van.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Koolmicrofoon

  • #13
Beste Kees, mijn deurpost is dezelfde enkel met 1 belknop Niko type 5511, en inderdaad hopelijk herkend iemand die, en kan mij verder helpen evt met foto voor en achterkant printplaat, zie foto’s

AA9320EB-9621-4F13-8C31-EFA0122B0948.png D77DE361-C74B-440E-BF99-797A8F7975E0.jpeg 59CF20B4-D4EC-460F-A5D3-0B2554D67AC0.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #14
Als ik de twee foto's vergelijk, dan zat er in die andere deurpost gewoon standaard een andere microfoon. Die zal dan waarschijnlijk wel als vervanging voor een koolmicrofoon hebben gediend, maar is dus destijds van de fabrikant Niko compleet geleverd.

Behalve de door @Lampje45 en door mij gegeven suggesties voor een zelf te bouwen vervangende schakeling zul je geen kant-en-klare oplossing kunnen vinden. Zelf heb ik een flinke zoektocht op het Internet achter de rug, maar er is echt niets meer hiervoor.

Dus blijft over:
- Een oud T65 toestel kopen en de microfoon daaruit gebruiken (kijk eens op Marktplaats).
- Zelf een schakeling (laten) bouwen om de microfoon te vervangen
- Het gehele apparaat vervangen door een moderner exemplaar. Dit model lijkt me toch echt oeroud!
 

Koolmicrofoon

  • #15
Hoi, zeker Allemaal bedankt Voor de suggesties, en de snelle respons, en ik neem ze ten harte en zie wat te doen, als het lukt laat ik iets weten.
mvg georges
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #16
Die print in het aangehaalde topic is origineel.

Een P100 kan je zo in deze behuizing inbouwen.
 

Koolmicrofoon

  • #17
HoiThe headhunter, wat is een P100? Sorry voor mijn beperkte kennis op dat vlak.
mvg georges
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #18
Een Golmar P100 is een universele Buitenpost voor inbouw.
Het heeft de mogelijkheid om of een positieve of een negatieve gelijkspanning aan te sluiten en een instelbare impedantie om de microfoon en luidspreker aan te passen.
Hierdoor past dit systeem in bijna alle klassieke systemen.

Maar ik zou persoonlijk een kit bestellen en dan alles nieuw, alleen de bedrading kan blijven zitten. Dan ben je weer jaren klaar. Mijn ervaring is nl dat als het op is het gewoon op is en je van oplossing naar oplossing blijft zoeken
Nu is het een microfoon die het laat afweten, dan is het de beldrukker, dan weer de binnenpost.
 

Koolmicrofoon

  • #19
Ok, dank u zal het overwegen
 

Koolmicrofoon

  • #20
Hoi, bij deze probleem coolmicro opgelost,heb van een vriend een tiental oude telefoons gekregen en daar 4 identieke micro’s kunnen recupereren , nu werkt mijn buitenpost weer als nieuw, , toch nogmaals bedankt voor de tips.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu