Kapotte automaat?

Rood

  • #1
Ongeveer 3 maand geleden had ik plotseling geen electriciteit meer in de keuken. De automaat en de aardlekschakelaar waren beide nog ingeschakeld. Ik heb een nieuwe automaat gekocht en alles deed het weer. Sinds gisteren heeft alles dat op deze groep is aangesloten weer geen stroom, de automaat en aardlekschakelaar zijn weer niet uitgeschakeld. Alleen de koelkast was aan dus de automaat kan niet overbelast zijn geweest (de koelkast is nieuw, dus een andere dan toen de vorige automaat kapot ging). Waardoor kan een automaat kapot gaan, of zal er iets anders aan de hand zijn?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je de spanning al eens gemeten (met een tweepolige meter) op het punt waar deze uit de automaat komt?

Indien daar wél spanning staat is de draad daarna onderbroken, bijv. door een slechte verbinding op de aansluiting van de automaat, of een slechte las in één van de eerstvolgende (centraal-)dozen.

Het zou bijv. kunnen zijn, dat je vorige automaat helemaal niet defect was, maar er al een slechte verbinding aanwezig was in een van de centraaldozen, die door het 'frummelen" aan de draden bij het verwisselen van de automaat toevallig weer (tijdelijk) contact maakte.

De onderbreking kan zowel in een bruine, als in een blauwe draad zitten.
 

Rood

  • #3
Ok, ik zal er naar kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu