Kan ik van 1 schakelaar makkelijk wisselschakeling maken?

Fry35

  • #1
Hoi,

De situatie: in de hal op de 2e een lamp met enkele schakelaar die ALLEEN lamp op 2e in/uitschakelt. In hal op de derde een dubbele schakelaar die licht op de 3e EN op de 2e kan in/uitschakelen. Eigenlijk kom ik er nu achter dat ik op de 2e een schakelaar mis voor de lamp op de 3e. Hoe is dit het makkelijkst op te lossen? Zat zelf te denken aan een radiografische schakelaar / fitting. Dus extra schakelaar op de 2e die op afstand de lamp op de 3e bediend. Maar iets zegt me dat het ook beter 'gewoon'opgelost kan worden. Maar hoeveel werk wordt dat zonder teveel te gaan breken e.d.?

bedankt alvast!
 

Fiesiekus

  • #2
Je zit met het max. aantal draden door een buis; dus zul je eerst moeten kijken hoeveel draden er lopen in de e-buizen. Denk dat radiografische besturing veruit het makkelijkst is.
 

Fry35

  • #3
Ok, scheelt mij ook weer het nodige hak/breekwerk!
 

Fiesiekus

  • #4
Kijk eens naar het advies van The Headhunter in Afstandbedienbare Dimmer + Wandschakelaar
bericht.

Overigens denk ik dat je schakelaar boven ook vervangen moet worden door een afstandsbediend exemplaar. De nieuwe ontvanger bij de lamp werkt waarschijnlijk niet i.c.m. de bestaande schakelaar.


Zoiets?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Dat klopt 99% van de actoren zijn enkelpolige schakelaars en om daar dus een wisselschakelaar mee te maken dienen beide schakel elementen als radiografisch te zin uitgerust.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu