Lampen werken niet na vervangen schakelaar

Hippelpop

  • #1
1 van onze schakelaars lijkt vast te zitten. We hebben een andere schakelaar op de draden aangesloten, maar nu werkt er niets meer. Zowel de lamp aangesloten op de schakelaar als de buitenlamp aangesloten op de schakelaar links, doen helemaal niets meer.

De originele, kapotte schakelaar weer aangesloten (zie foto), maar ook dat levert geen brandende lampen op. De schakelaar voor buiten zit op 2 bruine draden en 1 zwarte (daar hebben we niets gedaan), de schakelaar waar t probleem is ontstaan zit aan 1 vd bruine draden van de linker schakelaar en een eigen zwarte draad

Wat is er mogelijk mis gegaan en hoe lossen we dit op?

IMG_20230904_152142.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Vergeten om de groep weer in te schakelen na de werkzaamheden?

Ook al heb je de rechter schakelaar fout aangesloten, dit mag geen invloed hebben op de linker.

Misschien is er door trekken aan de draden iets losgeraakt achter de linker schakelaar of in de dichtstbijzijnde centraaldoos.

Zeker weten dat er in de tussentijd niet meer gebeurd is dan enkel het vervangen van die ene schakelaar? Het ziet er naar uit dat de muur ook recent is gestuct, of heb jij de schakelaars standaard ingepakt in schilderstape? Stel dat er toch iets is gebeurd waardoor nu de linker schakelaar foutief zit aangesloten zou dat natuurlijk ook wel een hoop kunnen verklaren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu