Aansluiting inbouwschakelaar met timer zonder nuldraad

robbertklik

  • #1
Goedemiddag,

Wie kan mij helpen?

Beoogd resultaat: ik wil graag de verlichting aan de buitenkant van mijn huis (3 led lampen welke op het huis schijnen), laten schakelen op een timer (nu een reguliere inbouwschakelaar).
Probleem: Ik heb alleen de bruine en zwarte draad. Op andere schakelaars in het huis heb ik de "GAO EFP700ET" aangesloten, maar in dit specifieke geval ontbreekt de 3e draai (0-draad).
Reeds geprobeerd: Extra draad naar de schakelaaer trekken, maar zonder succes. Daarnaast heb ik geprobeerd om een wifi schakelaar rechtstreeks op een lamp te zetten (buiten), maar het blijkt dat dit alleen werkt op 1 lamp en niet op alle 3 de lampen.

Bestaat er een inbouwschakelaar welke op enkel de bruine en zwarte draad werkt? wellicht één met een batterij er in om de klok te laten draaien? Of zijn er andere manier om dit op te lossen?

Bijgevoegd een foto van de huidige schakelaar.

Alvast dank!
Groet, Robbert

IMG_0152.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou toch voor de oplossing gaan om een blauwe nuldraad vanuit de centraaldoos er bij te trekken. Vaak wil het niet om bij bestaande draden nog een nieuwe te trekken. Maar wat je wel kunt doen is de nieuwe draden (blauw, bruin en zwart) te verbinden aan één van de bestaande draden en zo een compleet nieuw setje draden te trekken.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik sluit me bij Krunnie aan. Alle draden in de buis samen vervangen en een oude draad als trekdraad gebruiken. Dan moet het lukken.
 

robbertklik

  • #4
Bedankt, dan ga ik dat toch nog maar eens proberen!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu