Brink Renovent HR gaat uit zichzelf op max vermogen draaien

Sixkiller

  • #1
Zoals de titel al zegt gaat de Renovent HR WTW installatie na een tijdje uit zichzelf op hoog vermogen draaien. Wat kan het probleem zijn?

Er zijn twee 3 standen schakelaars op aangesloten via een perilex aansluiting en in de unit zit een elektrisch deel en twee relais'.

Voor zover ik heb getest met de schakelaars schakelen beide relais goed, dwz als de standen schakelaars verdraaid worden dan schakelen de relais en de toeren van de ventilatoren. Ook als je terugschakelt werkt het goed.

Het vreemde is dat die dus uit zichzelf ineens naar de max stand/ harder gaat draaien. Als ik de stekker eruit trek en dan weer erin doet is die weer op zn normale stand en draait die rustig.

Dit is niet normaal lijkt me? Het is wel sinds het goed vriest maar volgens mij heeft het ding geen speciale anti vries stand oid.

De unit is wel aangesloten op een luchtverwarmingunit, die werkt gewoon.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
In deze unit zit een vorstbeveiliging, als het wisselelement te koud word gaat de inblaas fan uit en de afzuig fan hoger draaien om het element op te warmen zodat het niet bevriest.Normaal duurt dat maar even en zal de unit zijn normale bedrijf weer hervatten tot de vorst beveiliging weer bijvalt.

is de unit ook elektrisch gekoppeld aan de verwarming? dan zou deze ook de boel hoog kunnen gaan laten draaien.
 

Sixkiller

  • #3
Volgens mij zijn ze gekoppeld ja. Het vreemde is echter dat ik het niet eerder gehoord heb, aangezien het vorig jaar ook vrij koud geweest is.

Ik zal het gewoon zo laten en kijken wat er gebeurt als het weer warmer wordt. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu