Brink Renovent HR Large: ventilatiemotor vastgelopen na 3j.

Koen9282

  • #1
Sinds 3 jaar hebben wij dit toestel geplaatst.
Al een tijdje maakt het toestel een ronkend geluid... precies een lager dat het gaat begeven.
Op een bepaald moment een foutmelding F5: afvoerventilator stil.

Gebeld naar installateur "Coolline" uit Hechtel-Eksel, België. Hij wist me doodleuk te zeggen dat hij dit al verschillende keren had meegemaakt bij deze toestellen, deze motoren begaven het dikwijls al na enkele jaren. (2 dus). En BRINK schuilt zich steeds achter hun garantieperiode van 2 jaar zei hij me. hij kon het komen maken voor 276 euro exclusief werktijd. En gaf zelfs nog de uitleg dat hij waarschijnlijk de andere ventilator ook nog zou moeten komen vervangen binnen de kortste keer... En dat de nieuwe motoren misschien ook stuk gaan na dezelfde periode!!! Om de 3 jaar een kost van 600 euro...
Ik heb BRINK zelf gebeld en daar schepen ze me af dat ik elders moet gaan praten, bij de invoerder voor België en dat het normaal is want aan mijn auto komt toch ook slijtage na 2 jaar.... :shock:
Deze toestellen worden toch geplaatst om enkele jaren te draaien en niet na gemiddeld 3 jaar te moeten ingrijpen en de motoren te vervangen...

Graag zou ik in contact komen met mensen die dit ook hebben meegemaakt, zodat we gezamenlijk iets kunnen proberen te regelen.
Ik ben zelf gaan sleutelen en heb inderdaad de motor kunnen demonteren, op internet gezocht achter vervangstukken. deze blijken inderdaad nog al kostelijk te zijn maar kunnen wel particulier besteld worden.

Ik wil het hier niet bij laten, een machine van 3000 euro moet toch langer meegaan dan 3 jaar!!! Wie kan mij helpen of wie heeft dezelfde problemen ervaren? Of wie heeft een goedkopere, betere oplossing.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Daar is dit forum niet voor bedoeld.
slotje.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ga eens naar deze site.
Uw vragen worden op het forum niet beoordeeld, zie de forumregels, slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu