Nieuw onderwerp Reageren
Djjerom


Geregistreerd op
28-9-2008
Berichten: 9

Helmond
Djjerom op 05 April 2015, 23:14   Zoneregeling e thermostaat Essent
Hallo,

Is het mogelijk om 2 servomotors aan te sluiten op een icy e thermostaat van Essent.

Zodat ik een zone kan maken in mijn huis.

Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen


Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1287
Degooyer op 06 April 2015, 10:14  
Nee, dat is niet mogelijk. De ICY thermostaat kan geen 230 Volt schakelen: voor zoneregeling eigenlijk ongeschikt.

Zo'n "slimme" thermostaat kan eigenlijk erg weinig en is in de meeste gevallen ongeschikt voor zoneregelingen.
Het woord "slim" slaat eerder op de marketing, dan op de mogelijkheden met zo'n thermostaat.
Ingmar89
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
19-1-2008
Berichten: 3078
Ingmar89 op 06 April 2015, 12:32  
Opzich is het niet onmogelijk.
Je hebt dan echter 2 van die thermostaten nodig, en 2 zonekleppen.
Ze hebben bij ICY zelfs een Power Switch voor 230V elektrische servomotoren beschikbaar, waar je dan ook weer 2 st. van nodig hebt.
Met 1 thermostaat 2 zones aansturen is niet mogelijk.
Djjerom


Geregistreerd op
28-9-2008
Berichten: 9

Helmond
Djjerom op 06 April 2015, 14:27  
Is het dan ook mogelijk om de servomotor van 24 volt te gebruiken.
In de andere ruimte komt inderdaad nog een andere thermostaat te hangen.
Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1287
Degooyer op 06 April 2015, 16:16  
Zo'n "power converter" kost je ca € 50,00 en heeft alleen ten doel om een potentiaalvrij contact te creëren. (als je dat ding niet gebruikt, zal het batterijtje in de ICY thermostaat niet meer opladen)

Je kunt dan nog steeds maar één ding tegelijk: OF de CV-ketel schakelen, OF een motortje schakelen (dus niet beiden tegelijk)

Een mogelijke oplossing is schakelen van een stelmotortje met een eindcontact.
Google maar eens op "basic zoneregeling".

Het eindcontact van het stelmotortje (230Volt) schakelt als de klep helemaal open is, de CV-ketel aan/uit. Je investering is dan ca € 90,00 (power converter + stelmotorje)
Per saldo is zo'n "slimme thermostaat" dus geen ideale manier om een zoneregeling te maken.
Djjerom


Geregistreerd op
28-9-2008
Berichten: 9

Helmond
Djjerom op 06 April 2015, 16:30  
Dus als ik het goed begrijp kan ik beter een nieuw systeem kopen. En de e thermostaat weg doen.
Ik heb wel gekeken naar het systeem van wifi neostat. Ik zal het wel graag aan kunnen sturen via een app.
Of zijn er nog meer systemen die betaalbaar zijn.
Degooyer


Geregistreerd op
8-10-2011
Berichten: 1287
Degooyer op 06 April 2015, 18:31  
Met Neostat kan je ook direct een motortje sturen. Als dat motortje dan een eindcontact heeft, schakel je daarmee de ketel aan/uit.
Is mooie app voor beschikbaar (IOS, Android en Windows)
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Zoneregeling e thermostaat Essent

Klusadvies: Zoneregeling e thermostaat Essent
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Geen nieuwe berichten Essent E-thermostaat 3 31 Oktober 2012, 14:19
Geen nieuwe berichten Essent/icy e-thermostaat aansluitinstructie 3 20 Januari 2013, 11:16
Geen nieuwe berichten Essent E-Thermostaat - Radson Maxicom E 17 20 Juli 2012, 22:19
Geen nieuwe berichten Nefit EcomLine HR Economy en de E-thermostaat van Essent 6 14 September 2015, 10:04
Geen nieuwe berichten Essent E-thermostaat aansluiten op Atag i36ec 1 22 Mei 2017, 09:59
Geen nieuwe berichten Zoneregeling: modulerende thermostaat + aan/uit thermostaat? 6 29 Januari 2016, 15:29
Geen nieuwe berichten Zoneregeling 8 30 Januari 2017, 21:30
Geen nieuwe berichten Zoneregeling kelder 4 30 April 2014, 14:20