Nieuw onderwerp Reageren
Koppie


Geregistreerd op
24-11-2010
Berichten: 5
Koppie op 24 November 2010, 20:30   Zone regeling
Dag Klussers,

Ik ben in het bezit van een remeha avanta ketel met I-Sense thermostaat en dit systeem werkt goed. Nu wil ik in de nabije toekomst mijn achterhuis bewoonbaar gaan maken en daar radiatoren ophangen welke door een eigen (I-sense) thermostaat geschakeld gaan worden. Ik heb van honeywell een zoneregel set aangeschaft en dit bevat 2 stuks 2/2 kleppen van het type: Y-VC8615A. Nu ik e.e.a. (tijdelijk) heb aangesloten. geven beide I-sense thermostaten een foutcode (203) communicatie verbroken.
Heeft iemand van jullie een idee hoe we dit op kunnen lossen?

Alvast bedankt,

Koppie

';
Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Kom je er zelf niet uit en heb je een hulp nodig voor je cvketel? Schakel dan Klusidee in voor een vakman. Direct een CV monteur inschakelen


Petje


Geregistreerd op
22-2-2005
Berichten: 43
Petje op 24 November 2010, 20:44  
Beste koppie,

U kunt maar 1 I sense op een ketel aansluiten.

M vr gr petje
Koppie


Geregistreerd op
24-11-2010
Berichten: 5
Koppie op 24 November 2010, 21:11  
Dag Petje,


Heb je toevallig een advies voor de andere thermostaat?
Het zou handig zijn als het een klokthermostaat wordt.

Koppie
Calenta
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
15-3-2006
Berichten: 1069

fryslân
Calenta op 24 November 2010, 23:12  
I- Sense op de Avanta laten zitten en een aa/uit thermostaat op het eindcontact van de zone klep aansluiten.

Een simpele celcia 15 van Remeha of Honeywell round is prima.

Op het installatie blaatje bij de zone klep staat tevens vermeld hoe u deze installeerd Mr. Green

Succes, Calenta
Koppie


Geregistreerd op
24-11-2010
Berichten: 5
Koppie op 26 November 2010, 20:27  
Ik krijg het niet voor elkaar om het systeem met de I sense aan te sturen.
Of ik er maar 1 of beide thermostaten aansluit de communicatie storing blijft.
Nu heb ik m'n oude Honeywell chrono III uit de kast gehaald en met deze kan ik wel de ketel en 1 klep aansturen.
Om die reden vermoed ik dan ook dat ik over moet op 2 nieuwe aan/uit klokthermostaten.


Ik hoop op nog een goede hint om op een of andere manier m'n geliefde I sense te kunnen behouden en anders op een advies voor de nieuw te kopen thermostaten.

Alvast hartelijk dank allemaal voor jullie reactie.

Pettje
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4841
Xr8 op 26 November 2010, 20:35  
Met een Isense is het onmogelijk om een klep te schakelen. De thermostaat werkt via een communicatie systeem. Wil je met kleppen werken dan zul je inderdaad twee aan/uit thermostaten moeten nemen en de ketel laten schakelen via de eindkontakten van de kleppen. Tevens dien je een shunt te plaatsen. Dit om stroming te garanderen indien beide kleppen gesloten zijn. H...ll heeft complete setjes in het programma.

Succes.
Koppie


Geregistreerd op
24-11-2010
Berichten: 5
Koppie op 26 November 2010, 21:05  
Shunt is reeds geinstalleerd en ook zit er nog een verdeler voor de vloerverwarming op dezelfde leiding dus de stroming is gegarandeerd.
Ik heb reeds een mail verstuurd naar Honeywell met de vraag welke thermostaat het best geschikt is maar helaas nog geen reactie op gehad. Ik denk dat het 2 Honeywell Chronotherm Vision's worden.

Word vervolgd.
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4841
Xr8 op 27 November 2010, 18:53  
De vision kun je er prima voor gebruiken. Neem echter wel de aan/uit uitvoering en niet de modulation. Dan heb je hetzelfde probleem als met de Isense.

Succes.
Koppie


Geregistreerd op
24-11-2010
Berichten: 5
Koppie op 30 November 2010, 18:12  
Hartelijk dank voor de reactie. Ik ben nog even in afwachting van een tweede reactie van Remaha. Het lijkt erop dat ze het probleem serieus op willen pakken. Maar als er geen oplossing komt zal ik de Visions gaan bestellen.


Martijn
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4841
Xr8 op 30 November 2010, 20:14  
Ben benieuwd wat je dan van Remeha verwacht. Ik geloof niet dat ze dit voor je gaan oplossen. Om de simpele reden dat wat je wilt niet kan. Je kunt twee zonekleppen prima aansluiten en elke klep met een aparte aan/uit thermostaat schakelen. De beide eindkontakten zet je dan parallel en sluit je aan op de thermostaat aansluiting waarop nu de Isense zit.

Succes.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Zone regeling

Klusadvies: Zone regeling
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Geen nieuwe berichten Aanleg zone regeling 8 08 December 2017, 22:49
Geen nieuwe berichten By pass in zone regeling 1 30 Juli 2017, 22:00
Geen nieuwe berichten Zone regeling maken 1 10 December 2018, 08:32
Geen nieuwe berichten AWB Thermo master 23.29 wt zone regeling 1 15 November 2014, 23:30
Geen nieuwe berichten Meest geschikte zone-regeling? 1 02 September 2019, 11:54
Geen nieuwe berichten Aanleg zone regeling (intergas 28/24) 3 15 Januari 2013, 16:12
Zone regeling - topline compact hrc 25 3 25 Oktober 2009, 14:31
Zone regeling Nefit Topline 2 03 Maart 2009, 19:17