Wasmachine centrifugeren kloppend geluid

kloppend geluid

  • #1
Tijdens het centrifugeren is er een hard kloppend geluid hoorbaar (Indisit wasmachine). Het geluid is alleen hoorbaar als de wasmachine op volledig toerental draait, dus niet wanneer de hele tijd tijdens het centrifugeren.
Wanneer ik de trommel met de hand laat draaien, is het geluid niet hoorbaar. Ook niet tijdens het wassen. Ik heb de wasmachine geopend, maar kon daar niets geks ontdekken: de schokbrekers zien er (naar mijn idee) goed uit. Wanneer ik de trommel heen en weer beweeg, lijkt alles goed en soepel te bewegen.
Het geluid lijkt te komen uit de kap waar de trommel in zit. Zou dit kunnen? Als dit zo zou zijn, dan vind ik het vreemd dat je hier geen geluid hoort tijdens het wassen.

De wasmachine is 5 jaar oud.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
Alvast bedankt, Maarten.
 

Rusako

  • #2
Volgends mij is het kruis aan de trommel gescheurd en gaat de trommel klaperen of toch de schock brekers dit laatste kunt U testen als je van boven op de trommel drukt of dit strak gaat of soepel.Probeer ook eens of je de trommel in de kuip op en neer kunt bewegen!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Is dit met een lege machine?
 

kloppend geluid

  • #4
@ Rusako: wat bedoel je met 'het kruis aan de trommel is gescheurd'? Hoe kan ik dit herkennen/controleren?
Wanneer ik de trommel heen en weer beweeg, lijkt dit soepel te gaan. De schokbrekers reageren hier naar mijn idee goed op. Wanneer ik de trommel heen en weer beweeg gaat dit ook soepel. Ik hoor geen rare aanloop geluiden (oid).

@ The headhunter: Dit probleem is ook met een lege machine. Heb je een idee wat het zou kunnen zijn?


Het betonblok dat boven in de wasmachine zit, zit goed vast. Ik bedoel hiermee dat de bouten vast zitten. Ik dacht dat deze mogelijk losgetrild zouden zijn, waardoor dit blok beton los zou zitten. Helaas was dit niet het geval.
Mocht iemand nog een idee hebben, dan hoor ik het graag :-)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
De trommel zit vast aan de as dmv een kruis, het lagerkruis.

Je hebt dus de waskuip met daarin een trommel, achterop de trommel zit een kruis met daaraan de as die achterop weer op het snaarwiel zit.

In dit kruis komen soms scheuren waardoor de binnentrommel loskomt van het kruis en in het begin alleen bij centrifugeren tegen de wanden slaat.Tot het kruis helemaal losbreekt en dan blijft het klapperen.

Einde machine, dit is eigenlijk economisch niet herstelbaar.
 

Rusako

  • #6
Sorry voor mijn late reactie, maar onze collega The headhunter
heeft het antwoord al gegeven :wink:
Hoop dat U hier mee geholpen bent!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu