Wasmachine maakt ratelend geluid(tak tak tak) tijdens centrifugeren

Pjwl

  • #1
Hoi,

Onze wasmachine (Indesit IWC71451) maakt een takken herrie tijdens het centrifugeren. Tijdens mijn zoek toch op internet kwam het advies dat de schokbrekers waarschijnlijk versleten waren, deze heb ik gisteren vervangen, echter heeft dit niets geholpen.

Je hoort ook echt een soort ratelend geluid(tak tak tak) tijdens het centrifugeren op de hoogste snelheid, dit komt niet voor als de wasmachine normaal draait. Ook al gekeken of er iets de trommel ligt en of de was stond.. ook de wasmachine staat waterpas

Heeft iemand tips wat ik nog zou kunnen checken?
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Maak anders even een filmpje via youtube of wetransfer en plaats het hier.
 

Pjwl

  • #3
Dat zal ik doen.. zal pas vanavond worden..
 

Pjwl

  • #4
Hoi ik wilde toch even de conclusie delen, ik wilde een filmpje maken, maar na goed checken van de trommel hoorde ik een schavend geluid, de lagers aan de achterzijde bekeken en deze leek goed.. ook zat daar geen speling op.
Echter toen ik de trommel op een bepaalde plek probeerde te bewegen, kon ik deze zeker een 1cm heen en weer bewegen en hoorde ik een soort knakkend geluid aan de achterzijde.. mijn vermoede is dat de trommel kruis defect is.. dit verder gelaten en gisteren een nieuwe was machine besteld
 

Chuckles

  • #5
is niet gewoon een stukje rotzooi wat voor de schoepjes van de afvoerpomp zit?
 

Luuk Janssen

  • #6
Was het niet mogelijk om de trommel kruis te repareren? Of zou dat te lastig zijn of zoveel kosten bevatten dat een nieuwe wasmachine halen de beste optie was?
 

Lampje45

  • #7
Volgens de tekening van Indesit is de trommel compleet, het kleinste onderdeel, dus is vervanging van het kruis geen optie. Als hij al leverbaar zou zijn.
Indesit zelf stelt dat als je niet tijdig bent met lagers vervangen, dit tot schade aan het kruis kan leiden. Dus bij deze machine is dit typisch een total loss.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu