Aeg wasmachine maakt extra hard geluid tijdens centrifugeren

Waterjuffers

  • #1
Onze 5 jaar oude Aeg Lavamat 8000 serie, model L8FE96ES maakt sinds kort bij het centrifugeren extra veel en hard geluid. De trommel draait met de hand beide kanten goed rond maar heel soms wordt de trommel afgeremd. Het lukt mij helaas nietom een videobestand bij te voegen.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Lager, aandrijfriem, schokbrekers of toch iets onder de trommel? En weet iemand of bij dit type het verwarmingselement aan de voorzijde of achterzijde zit?
 

Lampje45

  • #2
Als je het productcode nr vermeldt dan pas kunnen we je helpen.
 

Waterjuffers

  • #3
Bedankt voor de tip.
Het productnummer is 91455060600

De machine geeft geen foutmelding en wast en centrifugeert nog prima alleen met heel veel extra geluid.
 

Lampje45

  • #4
Het element zit aan de achterzijde onder in de trommel.
Dit element is er uit te halen door de moer in het midden wat los te draaien tot einde schroefdraad(en niet eraf).
Geef een tik op de as, die je met een stukje hout er tussen, beschermt.
De pakking wordt dan dunner en je kunt dan het element er uit trekken. Via de opening kun je ruimte tussen trommel en kuip inspecteren en kun je een eventueel vreemd voorwerp zoals bijv. een BH beugel.
verwijderen.
 

Waterjuffers

  • #5
Hartelijk dank, daar kunnen we wat mee. Weet u toevallig ook of er ook een lager in deze koolborstelloze machine zit en zo, ja hoe we die kunnen testen?
 

Lampje45

  • #6
Er zitten natuurlijk lagers in
Ja de invertor print kan ook het probleem geven, dan zal snaar even van de poelie moeten.
De motor is dan niet belast maar zal zeker hoorbaar zijn als het lager defect is.
Ik wordt getriggerd door het af en toe zwaar lopen, dat kan duiden op een probleem in de eindtrappen van de aandrijfelectronica van de motor.
 

Arno23

  • #7
Het feit dat de machine hard afremt wanneer je m een slinger geeft met de hand is vrij normaal, dat komt omdat het een koolborstelloze motor is. Voor zover ik weet doen bijna al de wasmachines dit. Ik zou zelf niet zo snel aan de wasmachine gaan sleutelen en eerst aeg eens contacten misschien krijg je iets van coulance 5 jaar is voor zo'n wasmachine wel heel snel dat ie al stuk is
 

Waterjuffers

  • #8
Bedankt voor de tips. Ik kan voor dit type nergens losse lagers vinden. Kan het zijn dat je bij dit type de lagers niet kunt vervangen? Inspectie van AEG buiten de garantie kost 129 Euro. We gaan dus eerst zelf maar even kijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu