Achterkant wasmachine maakt gebonk geluid tijden centrifugeren

Martine79

  • #1
Ik heb een AEG Model L62670NF, Type FLI5563D1 Productnummer 91453403100.

Nu heb ik als ik een was doe tijdens het centrifugeren een gebonk geluid. Komt niet in de trommel voor die draait goed en maakt weinig geluid. Als ik echter achter de wasmachine kijk zie ik de toevoerslag (waar water doorkomt) omhoog en naar beneden bewegen en deze maakt geluid.

Wie kan mij helpen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ik vermoed dat het je de afvoerslang bedoeld, die gaat op een neer schudden door het pompen van het afvoerpompje, je moet hem gewoon even met een tywrap bijvoorbeeld ergens aan vast maken dat hij niet meer kan schudden (bijv aan de afvoerbuis)

Als het de aanvoerslang betreft dan geld eigenlijk hetzelfde. Gewoon vastmaken.
 

Martine79

  • #3
Kan dat dan opeens gebeuren? Ik heb er niks aan veranderd. Ik ga dit zeker proberen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat de schokdempers op zijn. Het schudden van een slang kan geen gebonk opleveren. Bij ons was het hierdoor einde machine (16 jaar oud, en de moeite van repareren niet meer waard)
 

Martine79

  • #5
Dat is het rare. De wasmachine zelf lijkt niks mis mee. Hij danst niet tijdens centrifugeren.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Walker schreef:
Ik vermoed dat de schokdempers op zijn. Het schudden van een slang kan geen gebonk opleveren. Bij ons was het hierdoor einde machine (16 jaar oud, en de moeite van repareren niet meer waard)
Dit kan wel degelijk zeker bij aeg. Dit zie ik heel vaak...

Schokdempers kunnen zeker versleten zijn maar die kun je gewoon vervangen in principe. Net als de schokbreker pennen (deze kunnen ook gaan "tikken")
 
Laatst bewerkt:

Martine79

  • #7
Het klink komt achter de wasmachine vandaan. En het geluid is echt alsof iets tegen de leidingen aan slaat. Ik heb ook de test gedaan door trommel naar beneden te drukken en los te laten hij danst dan niet.
 

Fmrama

  • #8
Ik heb dit gehad met een bosch wasmachine van 8 jaar oud. Bij het centrifugeren, als ie goed op toeren is. Ik had de schokdempers vervangen, maar helaas bleef het gebonk. Conclusie dat de trommellager naar de knoppe was. Nu staat er een nieuwe lekker te draaien.
Nb, het vervangen van de schokdempers is makkelijk te doen, en de prijs valt ook nog mee., als je het zelf kunt. Je kunt het risico nemen, door eerst de schokdempers zelf te vervangen. Proberen waard.
 

Martine79

  • #9
Nou raar net een was gedraaid niks aan het handje. Wat raar zeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #10
Hoop niet relevante onzin hier helaas. Een bosch is geen aeg en een achterlager heeft niks met bonkende geluiden te maken. Lagers maken een constant droog geluid i.p.v bonken. Speling op deze lagers kan wel bonken maar dan is de AS ingelopen en maakt hij al een hele poos herrie.

Zonder al te moeilijk te denken geef jij aan : mijn slang gaat op en neer en ik hoor een bonkend geluid. Conclusie : slang vast maken. Bonkt hij en heeft het niks met de slang te maken dan kijk je verder en laat je hem draaien zonder achterkant met was erin en kijk en luister je waar het vandaan komt. Aeg schokbrekers zijn wel te vervangen alleen is het voor een leek wel een beetje lastig met de bevestigingspluggen.

Lading is erg van invloed op geluiden. Meer onbelans is meer geluid.
 
  • Like
Waarderingen: Fmrama

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Ik onderschrijf de conclusie van Sleutelmeneer, dat komt wel vaker voor de daarvoor zorgt.
 

Martine79

  • #12
Ik heb het geluid niet meer gehoord. Ik ga het in de gaten houden. Ik wist niet of het geluid van de wasmachine of de leidingen kwam. En ik ben bang als ik de wasmachine vervangen en het geluid er nog is. Er iets anders aan de hand is.

Zelf ben ik niet handig dus zal ik er niet aan sleutelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
De machine gewoon gebruiken, als het een storing is komt die wel terug.
Het gebonk kan ontstaan door het pulseren van de afvoerpomp waardoor de slang kan "slaan" tegen b.v. de machine of een pijp.
Dit kan ook door een slag in de toevoerslang, bij stoppen van de toevoer veroorzaakt de waterslag in de slang die daardoor met een harde slag tegen de machine kan "slaan".
 

Martine79

  • #14
Als het waterslag is wat kan ik dan het beste doen. Vandaag met hoge toeren weer geluid
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #15
Waterslag is alleen met water pakken, niet met centrifugeren.Dan wordt er geen water gepakt. Bovendien is dat even kortstondig en niet continu.

Ik stel voor dat je eerst doet wat we al hebben gezegd en dan verder kijkt i.p.v steeds op hetzelfde terugkomen zonder iets te ondernemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu