Vhr24-28 - verschil tussen aanvoer en retour 20 graden

Dave1250

  • #1
Beste klussers,ik lees steeds dat het verschil tussen aanvoer en retour 20 graden zou moeten zijn(ideaalbeeld).als mijn solide dicht bij de gewenste kamertemp komt (20gr.) komen op het display van de ketel de temperaturen steeds dichter bij elkaar.er zit dan ongeveer 7 a 8 graden tussen.is dit fout??,of klopt dit omdat het een modulerende ketel is.


men zegt ook dat de temperatuur onder de 60 raden moet blijven om te condenseren.hebben we het dan over de aanvoer temp. of over de retour temp???

nog 1 vraagje: de een zegt dat je het gewenste cv vermogen wel in moet stellen(deellast)ook al is de ketel modulerend.de ander zegt van niet,want hij gebruikt het toch niet als het niet nodig is. wie weet het???
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
1e antwoord, nee dat is normaal

2e antwoord, 60 graden retour is goed, daar gaan als laatste de verbrandingsgassen langs en dat is de condenserende verbrandingsgastemperatuur.

3e antwoord, als het vemogen van de ketel goed is ingesteld, passend bij de installatie dan zal deze comfortabel werken en op tijd kunnen gaan moduleren.

Als het geleverde vermogen veel te groot is kan de temperatuur zo snel stijgen dat de ketel in samenwerking met de thermostaat niet aan moduleren toekomt maar de ketel te snel uitschakeld.

Pas het dus aan, aan de grote van de installatie.

Vr Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu