Vaillant VHR24-28C problemen warmte en snel wisselen codes

Meloen

  • #1
Onze Vaillant HR Solide VHR 24-28C heeft sinds kort het volgende probleem: na een periode van rust (bijvoorbeeld de hele dag weggeweest en dan weer warmte vragen) heeft de ketel problemen om op gang te komen. Hij doorloopt alle codes (0, 1, 2, 3, 4 -heel kort-, 5 -tot 70 gr-, 1,7) en komt dan weer terug op 0. Dit herhaalt zich een aantal keer en op een gegeven moment (kan wel een half uur duren) blijft hij eindelijk staan op 4 (warmtevraag). Dan blijft hij het wel goed doen, totdat er warmwatervraag is geweest, dan gaat hij weer van slag.

De driewegklep is net vervangen en ook de pakking van de wisselaar (die lekte). De ketel maakt bij de overgang van code 4 naar 5 een geluid alsof er iets afslaat. Is dit probleem bekend en zo ja, kan iemand ons helpen?
 

Mustang65

  • #2
Is het geluid wat je hoort bij het omschakelen een soort geklap zeker.

wat is er vervangen van de 3-wegklep de motor aleen of ook het binnenwerk.

vaak zit het probleem in de 3-wegklep de motor gaat dan als eerste stuk en loopt niet meer goed om.
er word dan gelijk een nieuwe motor geplaatst, maar dit heeft een oorzaak en dat is waarschijnlijk dat je 3-wegklep inwengig niet goed omloopt waardoor wanneer de ketel gaat brande voor warmwater er niet de volledige doorstroming over het warmwater circuit is.
dit heeft als nadeel dat de ketel steeds op warmwater blijft branden. Dit heeft bij een combi immers altijd voorrang.
wanneer de ketel dan eindelijk op cv gaat branden zal je de melding krijgen Sla het boekje er maar op na (de codes) aanvoertemperatuur maximaal temperatuur bereikt ketel slaat op een regelstop waardoor je steeds deze codes krijgt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu