Verwijderen houtvuller

Ferry_db

  • #1
Ik heb onlangs een groot gat gevuld met houtvuller van de aktion. Het moet er helaas uit omdat het het verkeerde spul blijkt. Het betreft vuller op waterbasis en krijt. Weet iemand een makkelijke manier om het te verwijderen? Krabben gaat maar erg moeizaam, aangezien het een vrij groot oppervlak is, en schuren wil ik liever niet ivm fijnstof. Is er misschien een (chemische) manier om het sneller te verwijderen? Bij voorbaat dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een houtbeitel ?
 

Ferry_db

  • #3
Is er geen chemisch goedje te koop om het op te lossen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Nee
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Een groot gat vult u eerst op met eigen materiaal dwz na verwijderen van alle rot tot op gezond en indien het omringende materiaal geen hoger vochtpercentage dan 18 / 20 % bevat. Dan zet u en stuk materiaal eigen soort terug met rondom een speling van ca. 8 mm / 1 cm. Dit smeert u in met primer vlgs de gebruiksaanwijzing van het houtrenovatiesysteem.

Dat vult u op met en echt duurzaam houtrot-renovatie systeem. Na droging heeft u een duurzame, sterke flexibele vervanging die u met elk gewenst laksysteem kunt afwerken.

Daar heeft u nu niets aan. U wilt geen stof maar en chemisch goedje dat er, zoals al geschreven, niet is maar ook niet voldoende doordringt. ( nou ja, op een atoombom na dan...:mrgreen: ) Er blijft dus weinig anders over dan het te laten zitten, of u zaagt met een oscillerende zaag rechtstandig de aangebrachte plamuur en en rand van het gezonde materiaal weg. U kunt ook een pijlfrees gebruiken, maar stof krijgt u, hoe dan ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu