Zwevend toilet-het frame kraakt: Houten bevestiging in orde?

Endy

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag met betrekking tot een zwevend toilet wat op de badkamer geplaatst wordt door een aannemer.

De aannemer heeft het stalen frame met het reservoir met 2 houten staande balken vastgezet op de vloer en de spant van het schuine dak.(zie ook foto)Als ik wat kracht zet op de bovenzijde(dus naar me toe trek) dan kraakt dit. Wat me opvalt is dat de bouten aan de bovenzijde schuin in het hout zijn gedraaid met een ring ertussen op de houten staande balk.
Voor zover mij bekend moeten bouten altijd loodrecht erop worden gebruikt om de krachtenverdeling te optimaliseren.

Verder heeft de aannemer een plankje overdwars aangebracht wat met schroeven vastzit in de dakpanelen. Nu lijkt me dit niet echt stevig want het is merendeel schuim met een dunne plaat als afwerking.
Tevens geeft dit dakpaneel iets mee omdat het slechts een dunne plaat betreft.

Omdat ik niet zeker weet of dit straks na het afwerken nog steeds het geval is(wordt met gipsplaat en tegels afgewerkt) zou ik graag van jullie expertise gebruik willen maken. :cool: Mocht het dan nodig zijn dan kan ik de aannemer nog aangeven om hier tijdig wat aan te doen.

Alvast bedankt voor jullie tips
Mvg,

Endy
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kanterz

  • #2
  Naar mijn weten mogen wij hier geen uitspraken over doen...
  maar je geeft zelf al aan dat je eigenlijk niet tevreden bent over hoe het nu gemaakt is, dus dan heb je in principe je antwoord al denk ik.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu