Zwevend Toilet: Grote Boodschap (#2) spoelt niet goed door.

Maxol

 • #1
In ons onlangs gekochte huis zit een zwevend toilet en deze spoelt de grote boodschap (sorry, is nu eenmaal zo :oops: ) niet goed door. Even een zetje geven met de borstel en het gaat goed...

Als ik moet gaan breken en verbouwen dan gaat er gewoon een degelijk staand model in MAAR ik vroeg mij af of het zou kunnen helpen om een andere pot op te hangen. Zit er verschil in de zwevende toiletpotten? Spoelt de ene pot beter een grote lading :icon-study: door dan de andere pot? Zijn er verschillen in de gehanteerde technieken m.b.t. afvoer in de pot, de manier waarop de knik in pot zit?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als loodgieter zijn we wel wat gewoon :wink:
  Het kunnen veel dingen zijn maar je kunt zelf eerst dingen controleren.
  * Hoeveel water zit er in het reservoir.
  * Zijn de gaten van wc wel goed open en hoe lijkt het de stroming in de pot.
  * Als wc door trekt komt het water om hoog.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Als de " valpijp" te ver in de pot zit, dan komt het water niet op de juiste plek, tenminste hier thuis niet. Dan heb je wel genoeg water maar geen spoelkracht.
  Nu is dat bij een hangende pot wel lastiger te controleren.
   

  Dimkal

  • #4
  Het is en blijft een uitdaging met 6ltr water het closet goed door te kunnen spoelen. Als het water vanuit het reservoir te veel geremd wordt of als er een verstopping aanwezig is kan het zijn dat het problemen oplevert. Vaak ligt dit wel aan de pot. Ben geregeld potten tegengekomen meestal merkloos die niet goed spoelden. Vaak waren dit potten met een spoelrand waarin kleine gaatjes geboord zaten rondom welke heel slecht (geremd) het water doorlaten. Een normale spoeling duurt zo'n 3 a 4 seconden. Zou mooi zijn als je ff een testje doet met een aantal proppen papier en dan een filmpje maakt van het spoelgedrag en dan hier post daar is namelijk ook wel wat uit te herleiden.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  De ene pot spoelt vaak beter door als de andere.
  Dat scheelt per merk wel eens.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu