Zwevend dakterras

Sanjarno

  • #1
Ik wil een dakterras aanleggen ter grote van 9 bij 5 meter boven op een plat dak. Gezien de sterkte van het huidige dak zit ik te denken aan een zwevende oplossing. Iemand een idee hoe ik zo'n grote constructie sterk kan maken en degelijk kan bevestigen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn speciale luchthaken te koop waaraan het zwevende dak opgehangen kan worden, gebruik voor de bevestiging hiervan orkaanpluggen.
Geintje. :wink:

Ter zake:
U schrijft dat gezien de sterkte van het huidige dak een zwevende constructie wilt toepassen, wat bedoelt u hier precies mee?
Is de balklaag van het dak niet sterk genoeg?
Een zwevende constructie zal ook ergens op moeten rusten, hoe is het gesteld met de muren en fundering waarop het geheel komt?
 

Sanjarno

  • #3
Het dak bestaat uit Durisol-mevrietplaten van 10 cm dik. Hierboven ligt een laag grind.

Aan de achterzijde van het (toekomstige) dakterras is een dakrand van 10 cm hoog (verlengde van muur). Op 3 m van de achterrand schijnt onder het dak een dwarsligger/muur te zijn.

Probleem 1 is de grote van de te overbruggen afstand (6 of 9 m).
Probleem 2 is het grind op het dak en het feit dat ik niet zomaar eigenhandig het dak kan vervangen, omdat dit gezamenlijk eigendom is (VVE).

De constructie moet dus ook nog demontabel zijn! Als ik een idee heb van de constructie kan er een bouwtekening gemaakt worden die ik de VVE kan voorleggen bij de eerstvolgende vergadering!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is een behoorlijke overspanning en er komt nogal wat gewicht bij op.
Dit is van een afstand niet goed te beoordelen, ook al omdat u zelf niet weet hoe de constructie van het dak is.

Neem geen risico en haal er een bouwkundige bij die ter plaatste de situatie kan beoordelen, dat lijkt me toch wat veiliger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu