Zwevend platdak 6x8 meter

J_krijnen

  • #1
Hallo,

ik wil graag tussen onze garage en ons huis een plat zevend dak gaan maken.
de garage is 6 meter breed en het huis ook. ze staan in elkaars verlengde. ze staan 8 meter uit elkaar.

Ik zat te denken om aan de buitenkanten 2 stalen H-balken van 8 meter te nemen en daar 6 meter dwars balken van hout tussen te leggen.

Welk afmetingen moeten de 6 meter lange houten balken hebben??

welk type stalen H-balk moet ik hebben??

wat zou ik moeten verwachten aan kosten om dit te maken?

Wie kan mij helpen om dit te verwezenlijken

met vriendelijke groet Joost
 

Imco

  • #2
Dit lijkt me een vraag voor een constructeur. Je kunt die H-balken niet zomaar even aan beide gevels bevestigen. 6x8 meter is een enorme oppervlakte. Ik denk zelfs dat je dat met 2 H-balken niet gaat redden.
 

Millew

  • #3
Voor een dergelijke constructie heb je toch een bouwvergunning nodig en dus een formele constructieberekening + tekening.

Maar om een indicatie te geven: rekening houdend met een sneeuwbelasting van 70 kg/m2 en een eigen gewicht van 60 kg/m2 kom je op houten balken 300x100 mm h.o.h. 0,6 meter en stalen balken HEA 300.
De doorbuiging is maatgevend bij dit soort overspanningen en die bedraagt bij genoemde sneeuwbelasting dan ca. 6 mm voor de houten balken en 7 mm voor de stalen balken. Laat je meer doorbuiging toe, dan kan de constructie lichter worden, maar dan moet je zorgen voor meer afschot zodat er geen waterophoping kan gaan ontstaan.
En zoals gezegd, ook de detaillering van de opleggingen aan de gevel zal ter plaatste moeten worden bekeken door een constructeur. De belasting per oplegging is ca. 2000 kg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu