Zwevende dakpannen en daardoor lekkage

Koen1988

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds 9 maanden een eigen woning. 2 onder 1 kap woning. Op deze woning zijn in 2009 nieuwe dakpannen geplaatst. Reden volgens oud bewoners omdat de oude dakpannen niet meer verkrijbaar waren en kapot gingen.

De oude bewoners hebben platte dakpannen uitgekozen, groot verschil met de oude dakpannen. De buren hebben deze dakpannen niet mee veranderd en hebben nog de oude pannen. Nu zijn er een 2-tal dakpannen van de buren welke boven mijn dakpannen zweven. Hierdoor een gat/sleuv van ongeveer 2 centimeter. Hierdoor sijpelt/vloeit water langs zodra het goed regent. Vervolgens komt t water 1 meter lager bij mijn plafondplaten door het plafond heen. Deze zijn nat.

De dakpannen moeten dus op elkaar gaan aansluiten. Iemand enig idee hoe ik dit het beste kan doen? Heb zelf een idee om onder mijn 2 dakpannen aan de linker zijkant wat te leggen zodat deze aan die kant wat hoger liggen. Waarmee en hoe weet ik alleen nog niet.

Mochten er andere ideeen zijn dan hoor ik het graag.

Ik heb 2 foto's bijgevoegd om alles nog duidelijker te maken.




Groeten Koen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij moet je nieuwe panlatten over een wat langere lengte plaatsen. Het nieuwe dak ligt iets te laag. De nieuwe pannen liggen in een knik.

Het lood tussen de twee rechthoekige kokers zou ook wat gladder mogen liggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De pannen sluiten gewoon slecht op elkaar aan, ik zie er maar eentje die goed aansluit, eerste foto tweede van onderen.
De rest is slecht gelegd.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Zijn de nieuwe pannen toevallig iets langer dan de oude?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Dakpan is gewoon heel anders. Dat gaat nooit optimaal passen. Wellicht krijg je het iets beter door zoals WGB ook aangeeft, de panlatten te verhogen. De nieuwe pannen komen dan vlak, op gelijke hoogte tegen de oude pannen aan te liggen.

Wellicht is het dan wel dicht. Ook de kunststof pan van de dakdoorvoer is niet passend bij de nieuwe pannen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu