Zwakke/Zachte plek in binnenmuur

Lekker Weertje

  • #1
Ha klussers,

Per toeval kwam ik vanavond een zwakke/zachte plek tegen in een van de (dragende) binnenmuren. Zie foto, het gaat dan om de verdikking. Als je erop klopt, klinkt het hol; erboven en eronder (dus tussen die plek en de plint) is dat niet zo. Verder voel je dat de plek ook wat zacht is; zonder al te veel moeite kun ik er met mijn duim een deukje induwen. Ik woon hier nu een jaartje of twee en ken de geschiedenis van deze muur niet (er stond eerder een bank voor, en nu ook weer), ik weet alleen dat het een oud huis is (eind jaren 40) en het al een hele tijd geleden voor het laatst gestuukt is.

Vraag is nu: wat kan dit zijn? Ik dacht zelf aan een (niet zo goed) dichtgesmeerd gat, maar ben allesbehalve een kenner. Tegelijkertijd is het de vloer op de begane grond, dus als het iets is als optrekkend vocht, wil ik er wel wat mee natuurlijk. Iemand enig idee?

Alvast bedankt voor het meedenken!

P.s. Foto is niet top, ik weet het... Donker, half achter een bank... Hoop dat er toch voldoende op te zien valt.

Plek.jpeg
 

Raimond

  • #2
Ik zou de boel eens onderzoeken: uitkrabben en kijken wat er aan de hand is.
 

Lekker Weertje

  • #3
Ja, ik vrees inderdaad dat er niet veel anders op zit... Toevallig gaan we deze week een nieuwe vloer en plinten leggen, waarbij de oude plinten ervan af gaan. Dat zal ook wel wat duidelijk maken: als het optrekkend vocht is, zouden die plinten ook aangetast moeten zijn, lijkt me.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu