Bevestigen aan ZEER!!! zwakke muur

Graphic1989

  • #1
Ik woon in een studentenhuis in utrecht met zeer zwakke muren, ik wil graag een aantal planken bevestigen aan een muur door middel van de standaard haakse hoeken o.i.d.
alleen de keukenkast in de keuken kwam ook al naar beneden zetten en wanneer ik een gat in de muur boor lijkt het alsof ik in puur cement en plijster boor.

kan iemand me helpen/tips geven?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kan toevallig net in de voegen hebben geboord. Hoe diep heb je in de muur geboord. Welke kleur gruis komt er uit als je een gat hebt geboord.
*wgb*
 

Graphic1989

  • #3
Het is een tussenmuur tussen 2 bovenhuizen.
ik heb op 6 plekken en hoogtes geboort maar de kleur blijft hetzelfde grijs

ook wanneer ik er met een hamer op klop klinkt de muur bijna overal gelijk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Er is een soort steen die erg korrelig is. Ik weet de naam niet. Je kan daar best iets in pluggen en schroeven maar owee als de plug mee draait dan moet je opnieuw beginnen. Wacht nog even op een reactie want er zal best wel een doe het zelf middel zijn om de pluggen in de gaten verankeren.
*wgb*
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Misschien dat je niet diep genoeg geboord hebt, en zit je nog steeds in de kalkspecie stukwerk laag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Zo te lezen is het bimsbeton, klinkt als hard materiaal maar is het niet.
Probeer het eens met gaten te boren zonder de klopfunctie van de boormachine te gebruiken, loop even binnen bij een ijzerhandel en laat u voorlichten over de te gebruiken pluggen.
 

Sorcees

  • #7
Indien mogelijk, gaten door en door boren en op de andere zijde van de muur een soort ankerplaat, bevestigen met lange bouten en moeren, of met draadeinden.
 

Kloek77

  • #8
Of de buren dat goedvinden? :roll:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Is er geen goedje wat prettig en gemakkelijkt werkt om een plug of het gat geschikt te maken voor montage in Bimsbeton. Dat zijn de stenen die ik in huis tegen kom. Chemische ankers lijkt mij nog al prof.
*wgb*
 

MvanV

  • #10
Je kan ook een grote dikke houtplaat tegen de muur zetten, met hoekjes aan de vloer zetten en met een paar slagpluggen vastzetten. Dan kan je daarna op relatief normale manier planken zetten.

Of je kan ook een oude studentenmethode gebruiken: Paar flinke blokken halen en aan de kanten de planken iedere keer op een blok zetten en zo een kast bouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu