Zoveelste wasmachine en laminaat topic

Miroen

  • #1
Omdat iedere situatie waarover ik totnutoe gelezen heb toch weer anders is open ik toch maar een nieuw topic hierover.

Situatie is als volgt:
Houten vloer met ongeveer 7 cm beton erop. Dan een 4 mm ondervloer van de rol (niet ideaal, weet ik inmiddels), dan 8 mm laminaat (hout).
Nieuwe Beko wasmachine die netjes waterpas op allevier z'n pootjes staat.
In eerste instantie had ik er een lekbak onder omdat mijn wasmachineaansluiting precies boven de boekenkast van mijn onderbuurman zit, maar dan kwam de wasmachine nogal van zijn plaats en klonk het bij het centrifugeren alsof er een helicopter probeerde op te stijgen. En ik had nog wel expres een best wel stille wasmachine gekocht.
Zonder lekbak gaat het al een stuk beter, maar nog steeds wel veel lawaai en beweging in de wasmachine zelf en trilling door het hele huis (hij komt niet meer van zijn plek).
Ik ben eigenlijk helemaal geen klusser dus ben heel blij met een makkelijke oplossing.
De makkelijkste oplossing is een 60x60 betontegel halen bij de Gamma, maar dat is zonder auto alsnog best een klus. Vandaar dat ik eerst even check of de verwachting is dat dat de moeite waard gaat zijn.
En leg je dan nog iets tussen de tegel en het laminaat of juist beter van niet?
En is het dan weer mogelijk om de lekbak te plaatsen? En zo ja, gaat die dan beter onder of bovenop de tegel?

Omdat het in een hoek is is het evt ook wel mogelijk om het laminaat daar te verwijderen en de wasmachine direct op het beton te zetten al heeft dat om meerdere redenen niet mijn voorkeur. Dus alleen evt als die optie echt veel beter is dan een tegel op het laminaat. Tegels met de betonvloer verlijmen oid ga ik niet doen, het huis is van de woningbouw en ik moet dat soort veranderingen weer kunnen verwijderen.

Bedankt voor het lezen en ik hoor heel graag jullie advies!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Miroen schreef:
De makkelijkste oplossing is een 60x60 betontegel halen bij de Gamma
Wat wil je daar mee gaan doen.
Miroen schreef:
Zonder lekbak gaat het al een stuk beter, maar nog steeds wel veel lawaai en beweging in de wasmachine zelf en trilling door het hele huis (hij komt niet meer van zijn plek).
Let op, onbalans in het centrifugeren is nooit het zelfde. Kan weken goed gaan en dan ineens stijgt je wasmachine weer op.
Het wandelen in de lekbak zou je misschien kunnen voorkomen om onder de poten van de wasmachine iets te leggen wat zo dun maar zo stroef als mogelijk is.
Zelf zou ik opnieuw gaan onderzoeken door de wasmachine in een lekbak direct op de beton zetten.
Verende materialen zoveel mogelijk verwijderen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Nieuwe beko. Dus de vraag heb je de transportbeveiliging er wel uit ? Ook het tempexblok dat onderin via de bodem tussen de kuip en de machine gestoken zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu