Zonwering van de muur gekomen

Rosalie63

  • #1
Hallo,
ik ben ten einde raad.
Ik heb in juli 2009 een zonwering van bijna 6 meter breed later plaatsen op de muur van de aanbouw. Het scherm heeft een uitval van bijna 3 meter, een heel gevaarte dus. De firma die het geplaatst heeft is vooraf komen kijken en meten en bij de plaatsing hebben ze een extra bout aan beide zijden gebruikt om hem extra goed vast te zetten (in totaal 3 bouten aan elke kant)
Nu is gisteren het scherm van de muur gekomen (aan 1 kant) Toen ik zag dat het plots heel erg scheef hing heb ik van schrik op de bediening gedrukt om hem snel in te klappen, maar toen is hij aan de openstaande keukendeur blijven vasthangen met gevolg dat de beide armen met veel herrie zijn afgebroken. Het ging allemaal heel snel. Een paar buurmannen hebben hem toen van de muur geschroefd (aan 1 kant zat hij nog vast.) Alles is helemaal kapt. De verzekering vergoed niets , atennes en zonweringen vallen buiten de verzekering. De buurmannen zeiden me dat zo'n groot scherm nooit op deze wijze bevestigd had mogen worden omdat het een halfsteensmuur is (die ook nog slecht is op de plek waar hij bevestigd werd ((barst).
Nu ga ik dus zo meteen die firma bellen en ik wil dat zij de schade vergoeden. Mijn buurman zei me dat hij had gehoord dat 1 van die mannen van de firma van het scherm tegen zijn collega had gezegd: "die blijft nooit hangen op deze halfsteens muur" Een andere buurman liet weten dat betreffende firma een slechte reptatie heeft.... Zelf ben ik helemaal niet handig en heb vertrouwd op dit specialistisch bedrijf.
Ik zie de bui al hangen dat ze me niet willen vergoeden. Het scherm heeft bijna 1800 euro gekost. Welk recht heb ik in dit geval?
Bedankt voor jullie aandacht.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit valt helaas buiten de doelstelling van het forum.
 

Rosalie63

  • #3
Beste Ron, ik snap je punt, maar ik had gehoopt dat de vele klussers op dit forum mij informatie kunnen geven hoe zo'n groot zonnescherm wel bevestigd had moeten worden, zodat ik wat beter beslagen ten ijs kan komen in gesprek met die firma. Nogmaals, ik heb hier totaal geen verstand van, vandaar.
 

Rosalie63

  • #5
Bedankt Ron, na veel googlewerk en deze rubriek doorpluizen weet ik idd al veel meer.
Het zal mogelijk een juridisch zaakje worden, maar goed, misschien is mijn topic ook weer een waarschuwing voor de klussers hier en heeft iemand anders er ook nog wat aan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Succes met het oplossen van uw probleem.
Dit topic kan dus op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu