Pluggen van de zonwering komen uit de muur / muur niet vlak

KlusArthur

  • #1
Bij het ophangen van de zonwering kwamen we er achter dat de muur niet geheel vlak is. Ik heb twee gaten links en rechts om de zonwering te monteren. Links staan de stenen in het midden van de twee gaten iets naar voren, zodat ik de linkerkant niet vlak tegen de muur kan monteren. Momenteel steekt er nu een stuk plug uit (bovenste) de muur en verwacht dat het niet blijft zitten. Ik wil dit oplossen met o.a. keilbouten. Ik heb een gat geboord met M14 ik neem aan dat hier keilbouten van M14 in moeten ? Verder wil ik ervoor zorgen dat de zonwering er recht op zit ipv licht schuin naar beneden met uitstekende pluggen.

Heeft iemand een idee om dit op te lossen ?

Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Keilbouten alleen gebruiken wanneer er minstens 10 lagen bakstenen boven zitten, door de uitzetting van de schalen kunnen de stenen uit elkaar gedrukt worden.
Chemische pluggen zitten muurvast en hebben dat probleem niet, het verschil tussen de stenen is op te vullen met rvs ringen achter de bevestigingsplaat/beugel van de zonwering.
 

KlusArthur

  • #3
Bedankt voor de reactie, nu nog alleen op zoek naar een winkel met M14 bouten/ pluggen en RVS ringen. Ik kan ze bij mijn bouwmarkt niet vinden.
 

Toon

  • #4
De betere professionele bouwmarkt heeft deze wel of anders op zoek naar een ijzerwarenzaak. Adressen worden hier verder niet verstrekt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu