Zonnewering op dak Serre werkt niet

Bencho

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn Somfly besturingskastje van mijn zonnescherm aan de muur in de kamer, type Somfly Inteo Soliris IB heb ik vervangen door een nieuwe, (oude deed nl. niets meer!)

waarschijnlijk door kortsluiting van hemelwater.

Kastje aan de muur dus vervangen, bedrading volgens de oude overgezet, resultaat zon en wind lampjes ledjes werken nu weer! maar verder niet de aansturing v/h zonnescherm.

Als ik het bedieningskastje open maak en met een multimeter de bedrading handmatig doorverbind gaat het zonnescherm volledig omlaag en weer omhoog.

Het bedieningskastje zelf doet niets maar ik hoor hem wel klikken door de knoppen omhoog en omlaag in te drukken, maar er gebeurd verder helemaal niets.

Conclusie de handmatige doorverbinding met multimeter werkt dus goed, en ook de motor is dus dus goed van het zonnescherm.

Wie weet wat ik kan gaan doen kan het misschien aan de condensator liggen? dit omdat het bedieningskastje niet aanstuurt.

Graag hoor ik wat er eventueel mis kan zijn en/of wat ik nu moet gaan doen.
 

Willem R

  • #2
Dag,
Heb je de de volledige unit vervangen, dus insteekunit en schroefconnector ?
Dan zit er een aansluiting fout, want iig de op - en neer knop van de insteekunit doet feitelijk (of zou dat moeten doen) niets anders dan wat jij met je multimeter doet (in de weerstand/Ohm-stand neem ik aan ?)
Als je alleen de insteekunit zou hebben vervangen, zouden het gecorrodeerde contacten kunnen zijn, maar je zegt “bedrading volgens de oude overgezet”.
Kijk misschien nog een keer goed naar de bijgesloten handleiding qua aansluitingen, misschien dat je toch iets hebt verwisseld.

560694F8-4644-45A3-8067-3A4D57D478E1.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu