Zones verwarming

MilanArends

 • #1
Goedenavond,

Ik zit al een tijd mee te lezen op het forum, en heb hier al veel aan gehad! Wij hebben ons huis zo’n 2 jaar geleden gekocht en is een oud beestje! Komt uit 1880 en zijn bezig om alles te renoveren.

zo had ik een vraag;
Wij hebben onze woonkamer en keuken gerenoveerd. Hier is schuimbeton ingekomen, daarop vloerverwarming en met een anhydriet afwerkvloer.

nu hebben we een tado thermostaat en heb ik een thermostaatventiel tussen retour van vloerverwarming en ketel geplaatst en hier een “slimme radiatorknop” van tado opgezet. Dit werkt echt leuk en word de vloer alleen verwarmd mits de thermostaat in de woonkamer erom vraagt.

graag willen we een 2e zone bij maken. Ik zat zelf te denken om een extra zone bij te maken doormidden van een 22mm thermostaat ventiel en hier ook hetzelfde toe te passen.

dus een thermostaat ventiel vanaf ketel naar de radiatoren in gang, badkamer en 2 andere kamers. Ik zal dan een 2e thermostaat en een 2e slimme radiatorknop kopen die de thermostaatventiel bediend die de 2e zone maakt als het ware.

Is dit te realiseren? Of is de weerstand te groot van een thermostaatventiel? Gaat wel om een 22mm recht. Of is het zeker weten aan te raden om een zoneklep ertussen te zetten in plaats van?

ik zal dan de handdoeken radiator vóór de zoneklep pakken zodat die als bypass dient. Badkamer mag wat ons betreft altijd lekker warm zijn.

wij zouden graag de woonkamer altijd op temperatuur willen houden want vloerverwarming en wisselende werktijden. Ook valt de aanwarmtijd in “zone 2” wel mee denk ik omdat aardig over gedimensioneerde radiatoren. Zo denk ik dat we een aardig slok gas kunnen besparen..

hopemd op jullie antwoord!

(puur ter info:https://www.wasco.nl/artikel/hei-therm-kraan-stnd-recht-3-4-2202-03-000/3330078) gaat het om.

helaas kan ik niet zien wat het debiet is van zo’n ding. Anders zou ik het misschien kunnen uitrekenen..!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MilanArends

  • #2
  Iemand? :D
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Zonder verdere informatie kun je daar weinig van zeggen.
  Je hebt het over een 22mm thermostaatventiel, waar een Tado motor op komt en als alternatief
  een zone ventiel. Meestal zal dat wel werken als Tado daar de juiste artikelen voor heeft.
  Aan de andere kant, het hangt er van af hoeveel vermogen daar op aangesloten wordt
  en wat het debiet zou moeten zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu