Zone regeling Nefit Topline

Procedo

 • #1
In mijn woning is een nefit topline HR geplaats en de in de woning zijn twee CV groepen ieder met een eigen Honeywell Chronotherm IV thermostaat. Middels 2 Honeywell zoneregel kleppen gekoppeld aan de thermostaten worden de zones geregeld. De aansluiting is conform zoneregelingvc_installatie.pdf
Het werkt goed, echter....

Om dat de honeywell chronotherm iV thermostaat een gewone aan/uit thermostaat is, maak ik niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van de ketel. Zou het ook mogelijk zijn de chronotherm IV thermostaten te vervangen door de moduline400 thermostaten? zo ja , hoe moet ik een en ander dan aansluiten?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Nee, dat is niet mogelijk. Modulerende thermostaten gaan niet samen met de zoneregelkleppen. Je zou dan de situatie kunnen krijgen dat wanneer er warmtevraag is in beide zones, je twee modulerende thermostaten hebt die elk een andere modulatiegraad aangeven. Dat werkt dus niet.

  De aansturing door middel van aan/uit thermostaten is in deze situatie daarom optimaal.
   

  Xr8

  • #3
  Zoveel zal het overigens ook niet uitmaken. Dit soort ketels moduleren in hoofdzaak op de aanvoer en retour temperatuur. De modulerende kamerthermostaat kan bij aanwezigheid nog extra fijn regelen, het grootste gedeelte zal altijd uit de bovengenoemde temperaturen komen.

  Tevens kunt u met deze thermostaten niet de warmwaterfunctie uitschakelen. Dit kan handig zijn bij langdurige afwezigheid.

  Voor de rest zal de ketel prima werken. Zoals al aangegeven er kan maar een modulerende thermostaat op de ketel.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu