Zoldervloer isoleren vanaf de bovenkant dampscherm?

JoostH

 • #1
Hallo allen,

Ik wil mijn zoldervloer gaan isoleren. Het is een onverwarmde ruimte. Nu kan ik niet aan de onderzijde van de balken een dampscherm aanbrengen, dus ben ik aan het kijken wat ik dan het beste kan doen. Kan het kwaad als ik vanaf de bovenkant over de balken e.d. een dampscherm leg en daar bovenop isolatiemateriaal? Of moet ik het dampscherm niet doen en isolatiemateriaal met folie neerleggen?

Ik kan er ook nog voor kiezen om het schuine dak aan te pakken. Is het dan een optie om op de zoldervloer alleen isolatiemateriaal aan te brengen en het dampscherm dan aan het schuine dak? Uiteraard dan wel eerst isolatiemateriaal tegen het dak :)

De vloer is momenteel trouwens nog niet beloopbaar. Ik wil wat waarschijnlijk geheel of gedeelte beloopbaar maken, het is geen ruimte die ik veel ga gebruiken.

Groeten,

Joost
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik geef altijd het advies het dak te isoleren. Veel makkelijker en multifunctioneler voor de toekomst.

  Als de vloer nu niet beloopbaar is, is het géén vloer maar een plafond. Als je hier een vloer van wilt maken, moet je als eerste controleren of de balken sterk genoeg zijn. En uiteraard hetzelfde waar de balken op liggen.
   

  JoostH

  • #3
  Oke, bedankt voor je reactie! Ik zal de constructie laten nakijken voordat ik er planken op leg. Een gedeelte is al gedaan, dus verwacht dat de rest dan ook geen probleem moet zijn maar wil daar geen risico mee lopen :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu