Zoldervloer isoleren van geluid onder

Jan Koop

  • #1
In veel geluidsisolatietopics gaat het om het isoleren van geluid van boven naar beneden. Ik zou graag een geluidsisolatie willen van beneden naar boven. Isolatie van de zoldervloer van geluid van de slaapkamers eronder naar boven. Het gaat vooral om luchtgeluid.
De kamers eronder zijn allen voorzien van een plafond met gipsplaten.
De zolder is voorzien van een houten vloer op de draagbalken.
Aan welke kant zou ik met welke materiaal het beste kunnen isolaren?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het plafond vervangen door een C60/27 plafond, zwevend opgehangen met geluiddempende hangers, en isoleren met steenwol tussen de balken.
 

Danios

  • #3
Plafond vervangen zoals Walker noemt levert meeste op qua isolatie. Betekent dus wel sloopwerk, oude plafond eruit. Mocht je nog oude elektra hebben, kun je dat ook meteen vervangen, wordt het wel een grotere klus.

Tenzij het plafond nog relatief goed is en de elektra ook? Wil je dan wel alles slopen? Weet je of er nu ook al isolatie zit? En hoeveel ruimte er zit tussen huidig gips en vloer? Je zou ook evt kunnen kijken naar de mogelijkheid om bv cellulose erin te blazen. Dat scheelt sloopwerk van huidig plafond.
 

Jan Koop

  • #4
De gipsplaten zijn ekele jaren geleden aangebracht. Alle electra is vernieuwd. Alles is dus nog goed.
Zou cellulose vanaf de zolderkant ingespoten veel winst opleveren? Is dat niet te zwaar voor de gipsplaten?
Er zit geen isolatie tussen de gipsplaten en de zoldervloer. Ruimte tussen zoldervloer en gipsplaten schat ik op ca 15-20 cm.
 

Danios

  • #5
Qua belasting gips geen idee, hangt af van constructie, hoeveel schroeven, verdeling over de platen etc. In principe kan gips een hoop hebben.
Verschil isolatie met glaswol, ook geen idee!

Ik zou het checken bij een isolatiebedrijf dat cellulose inblaast. Kan overigens dat het beter is de cellulose van onderen in te blazen , ze maken dan wat gaten in plafond die daarna weer dichtgaan.

Ik heb er geen ervaring mee, ik overweeg wel zelf cellulose te doen, het mooie is, als ik het zo lees, dat de cellulose door het inblazen alle kieren opvult, wat helemaal bij luchtgeluid nuttig is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
De aansluiting van de zoldervloer met de muren al bekeken. Meestal liggen de planken vrij van de muur waardoor het geluid naar boven kan lekken. Wellicht is met dichtmaken je doel al bereikt.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #7
Wat voor luchtgeluid?
Cellulose, glas- of steenwol, het maakt niet uit. Glaswol is het goedkoopst.
Massa voeg je toe met de beplating (gips platen, hout, gipsvezel) niet met het geluidsabsorberend materiaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu