Goedkoop Isoleren van zoldervloer/plafond

RuudGom

 • #1
Beste forum mensen,

ik heb een paar vragen. Sinds kort een appartement gekocht op de 4e verdieping. In het kader van een beetje energie en warmte besparen leek het mij goed om mijn plafond te isoleren.

Ik heb een paar pakken rockwool gekocht van 5 cm dik. Dit is niet erg dik maar wel goedkoop en als het in ieder geval een beetje isoleert ben ik tevreden. De situatie is als volgt, mij plafond bestaat uit houten balken waar ze een soort ijzergaas tegenaan hebben geplakt die ze vervolgens gestuukt hebben. DAarboven bevindt zich zo'n 125 cm alvorens het echte platte dak begint. Dit is volgens mij totaal niet geïsoleerd. Zie ook foto's

Kan ik nu gewoon mijn rockwool platen tussen de houten balken proppen en klaar is kees of Ruud in mijn geval :D?

En is Folie nodig? De ruimte lijkt me erg droog en er zit 125 cm tussen plafond en dak. De ruimte zal ik overigens nooit gebruiken. Heb nu gat in mijn plafond (lees gaas weggeknipt) om erop te komen en dit maak ik straks weer dicht. Dus ik had ook het idee om de isolatie er tussen te stoppen en van boven niet af te dekken. Er liggen ook nog wat elektriciteitpijpen, maar dat passen de platen ook wel onder.

Ik woon er waarschijnlijk een jaar of 5 en wil geen 1000+ euro uitgeven voor de isolatie. ik kan voor 250 euro aan rockwool platen de hele "zolder" beleggen. Het zal niet super isoleren maar toch wel schelen denk ik?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Ja, wol kun je zo op het plafond leggen met een eventuele aluminiumfolie zijde naar beneden en ja het zal wat schelen, alhoewel een kleine extra investering in dikkere wol het effect zou verbeteren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu