Zolderluik maken

Tomkris

  • #1
Goeiemiddag medeforrummers

Wij zijn op zoek naar wat tips en als het eventueel wel mogelijk is om een zolder luik extra te maken.

Sinds februari hebben wij de sleutel van ons eerste huisje gekregen, als kleine jongen altijd mee moeten verbouwen dus niet vies van een verbouwing, veel ideeën maar soms toch de vraag als ik iets kan realiseren.

Nu hebben we eerst het hoofd gedeelte van de woning leeg gesloopt, nu zijn we langzamerhand bezig aan de opbouw. Van boven terug naar onder aan t werken, dan begin je dus bij de zolder dit lag dicht met oude stukken pallet, latjes, deurtjes van kastje, en al.

Nu heb ik aan de kant met het luik al dicht gelegd met osb platen. En dan kom ik echter met het probleem dat er in het midden van het huis een wand zit en ik dus niet met gemak van de 1ne naar de ander kant van de zolder kan komen. Pas namelijk net door het gaat in de muur, kruipend op de tenen en onderarmen.

Mijn vraag aan jullie is het mogelijk om in 1 balk te zagen van de zoldervloer om hier een raveelbak? te maken met balken van het zelfde formaat. Op de foto's is te zien dat ik uit 1 deel van de blauwe hoofdbalken een stuk wil uitzagen en dan aan beiden zijden een balk wil zetten zodat er een groot gat gecreëerd word.

Kunnen jullie mij aangeven als dit mogelijk is of moet ik hier toch echt een specialist voor laten komen.





Hoop dat jullie een beetje begrijpen wat de bedoeling is, en mij hier een antwoord op kunnen geven zodat ik weet als het mogelijk is of absoluut niet gedaan kan worden.

Alvast super bedankt, Tom en Kristy
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een raveling maken moet wel kunnen ja. Check voor de zekerheid eerst even met de balkenschuif of de vloerbalken wel voldoende sterk zijn.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Verlaagd plafond maken met zolderluik

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu