Zolder uitlijnen

Klusmie

  • #1
Wij willen onze oude zolder isoleren door metalen afhangers aan de kepers te bevestigen, daarop metalen profielen te klikken, en (na isolatie) daarop gyproc te schroeven. probleem is dat de (nieuwe) kepers op oude balken liggen en dus niet in hetzelfde vlak liggen. kan iemand me zeggen hoe ik de metalen afhangers het best uitlijn? het is de bedoeling dat de oude balken zichtbaar blijven, wat er op neerkomt dat we verschillende plafonds moeten maken die wel mooi in hetzelfde vlak liggen.
 

Fiesiekus

  • #2
Afhangers, kepers, profielen en balken....en dat in verschillende vlakken. Moeten we hier met onze herfstige kristallen bollen iets van maken...?
 

Klusmie

  • #3
Lief antwoord.

nooit van dit systeem van afhangende ankers en profielen van Knauf gehoord dan? bedoeling is dat je een metalen constructie bouwt waarachter je isolatie kan steken en waarop je gipsplaten bevestigt.

met balken bedoel ik de horizontale dikkere balken in het dak (in ons geval zijn dat nog halve boomstammen, dik aan de ene kant, dun aan de andere dus)
met kepers bedoel ik de dunnere balkjes die naar de nok toegaan. die liggen dus op kromme horizontale balken, vandaar dat uitlijnen nodig is.
 

Sjummie

  • #4
Een voorzetje:

Als het verschillende vlakken zijn, zou ik beginnen met het laagste punt op te zoeken. Vanuit dat laagste punt kun je het 1e vlak uitvlakken en daarna de overige vlakken hier op aan passen.

Voor het uitlijnen zelf gebruik je een lange waterpas. Met behulp van dat waterpas kun je bijv. touwtjes spannen waarlangs je afhangers op de juiste hoogte kan stellen.
 

Jeko

  • #5
Om een grote afstand te overbruggen kan je ook een slangwaterpas gebruiken, voor weinig geld te koop bij jazeker, de.....
Wel goed alle belletjes uit het water halen.
 

Pepjo

  • #6
Er bestaan ook kleine waterpasjes die je aan de te spannen touwtjes kunt haken, zodat die waterpas lopen. Dat lijkt me hier de makkelijkste oplossing.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
In deze moderne tijd gebruiken we daarvoor een laserwaterpas, een paar streepjes op de wand zetten en uitmeten.
Ze zijn voor een klein bedrag te huur.
 

Pepjo

  • #8
Wa benn'n dat voor nieuwerwetse frats'n ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
:mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu