Zolder plafond verfraaien (schilddak)

Jvdvegt

  • #1
Hallo,

Wij hebben een huis met een schilddak (4 schuine zijden) uit 1926. Het huis is 7 meter breed en de zoldervloer zit op dakgoot niveau. De zolder heeft dus alleen schuine zijden, en de nok is ca 2,70m hoog.
Nu heeft ca 70% van de zolder ooit gediend als slaapkamer en heeft men het dak toen van binnenuit geïsoleerd met (iets dat lijkt op) steenwol in U of L profielen. De overige 30% van de zolder zijn twee opslag kamertjes zonder isolatie aan de binnenkant.
Inmiddels is het ook van buiten geïsoleerd (met renovatie folie), en willen we de zolder wederom als slaapkamer gaan gebruiken.

Nu is de isolatie oud en vergeeld (het lijkt een soort rimpelig papier) en zitten er oude vochtvlekken op, dus we zoeken een makkelijke manier om het netjes wit te krijgen.
Bedekken met gipsplaten gaat niet, want die kunnen we niet aan de kunststof profielen vastmaken. Bedekken met doeken (een soort spanplafond) wordt lastig (of heel duur) met alle hoeken.
Volgens mij restten dan nog twee mogelijkheden:
1. eenvoudigweg schilderen (spuiten?), of
2. alle oude isolatie met profielen er uit halen en opnieuw aanbrengen maar dan afgedekt met gipsplaten.

Zie ik mogelijkheden over het hoofd?

PXL_20231225_191733058.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kunststof profielen vervangen door stevig regelwerk. Dan kun je meteen de (ontbrekende) damprem aanbrengen en eea afwerken met gipsplaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu