Zolder ondersteunen profielen

Theo_nr1

  • #1
Ik wil een muur van de garage afbreken maar daarop dragen de balken van de zolder. Nu is het idee de balken in te korten en opnieuw te ondersteunen met een stalen balk. Ik zou een HEA 200 profiel kunnen nemen ipv de muur. Zo'n profiel is aan de andere zijde gebruikt wat een overspanning heeft van 5 meter. De breedte van de garage is 6 meter.

Nu is m'n vraag waarmee zou ik de HEA 200 balk dienen te ondersteunen naar de vloer? Is een HEA 140 probiel te veel van het goede?

Er is een betonnen vloer maar denk dat ik die toch maar openbreek en nieuw beton stort of een proefboring doe om te zien hoe diep deze is. De vloer heeft hier en daar barsten dus die vertrouw ik niet zo. Hoe diep zou het beton minimaal dienen te zijn?

De reden om dit te doen is een te kleine stalen deur vervangen door een bredere en hiermee breek ik automatisch de gehele muur af of op z'n minst de ondersteuning van de zolder over meer als 4 meter.
Groeten, Theo
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe wordt de stabiliteit van de garage gewaarborgd? Staan de kolommen op een fundering?
 

Theo_nr1

  • #3
De muur zelf draagt enkel de zolder / houten balken. De muur staat op een betonen vloer (fundering). Ik heb geen idee hoe diep dit beton is. De dak constructie is afzonderlijk van de muur dus daarmee heb ik niets te maken.

Aan een zijde is een HEA 200 profiel waarin om de +/- 500 mm een houten balk ligt. Aan de andere zijde rusten deze balken op de muur die ik wil afbreken. Hier zou ik dan ook een HEA 200 profiel kunnen nemen. De HEA 200 heeft dan een lengte van bijna 6 meter. Hiervoor heb ik dan kollomen nodig en wellicht zal de vloer versterkt dienen te worden. Ga komende week een proefboring doen om de dikte te bepalen.

De bestaande HEA200 wordt aan een zijde ondersteund door een muur en aan de andere zijde is een kollom ingemetselt, de muur is daar wel gebarsten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu