Zolder balken zakken door

Dixon

  • #1
Heren Klussers.

Onlangs ben ik begonnen met mijn eerste etage aan het slopen, hier ben ik tegen iets aangelopen.

De kamer waar we hieronder over praten zal worden verdeeld in 2 kamers (1 badkamer & 1 slaapkamer). Deze kamer was bij aankoop van het huis 1 grote slaapkamer over de gehele breedte van het huis (circa 4,5/ 5 meter).

Bij het verwijderen van het oude plafond kwam ik er achter dat hier 3 balken van het plafond zijn doorgezakt, circa 3 á 4 cm voor zover ik het kon meten. Hierdoor is mijn dak ook een beetje aan het golfen, net als overigens veel van mijn buren.

De balken lopen van links naar rechts over het gehele huis. Alleen aan de voorzijde heb ik last van dit probleem, ooit een steunmuur weggehaald o.i.d. Aan de achterzijde staat nog een steunmuur.

Nu heb ik het volgende plan ook i.c.m. de trap die ik wil laten plaatsen.
Ik wil vanaf de voorgevel (binnenzijde) naar ongeveer in het midden van het huis (waar de balken niet meer doorhangen, maar wel worden doorgezaagd i.v.m. de trap) een nieuwe steunende balk plaatsen, van circa 3/ 3,5 meter. Om hieronder weer verder te gaan met het raamwerk van de nieuwe muren.
Ik zal geen last hebben van deze balk omdat deze in de muur zelf zal worden verwerkt.

Maar mijn vraag is, hoe dit het beste kan bevestigen?
Het idee is om ongeveer in het midden van het huis de steunbalk aan de huidige balken van de 2de verdieping te bevestigen met een staande balk op de balken van de 1ste verdieping. Maar nu zit ik met de voorgevel.

Kan ik dit simpelweg oplossen door gebruik te maken van een muuranker? Welke deels waarschijnlijk in hout wordt bevestigd aan de voorgevel? Of is het zaak dat dit ook ga ondersteunen met een balk?

Mochten er nadere tekeningen/ foto's benodigd zijn hoor ik dit graag.

Graag jullie reactie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik kan er weinig kaas van maken. Een schets van de huidige en nieuwe situatie zou wel handig zijn.

Als je veranderingen aanbrengt aan de bestaande vloer (behalve balken bijleggen), dan heb je ook een vergunning nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu