Raveeldragers aan muur bevestigen / Dikte balken voor zolder

Robinalbers

 • #1Graag wil ik jullie advies voor een nieuw (klein) projectje wat ik aan wil gaan. Hopelijk kunnen jullie mij hierin adviseren.

In de CV ruimte (zie foto's) wil ik graag een zoldertje/verdiepinkje maken. Het gaat hierbij slechts om een ruimte van 1x1 waar underlayement o.i.d. moet komen, en waar ik dozen met spullen (b.v. kerstspullen, winterkleding e.d.) op wil slaan.
Nu vraag ik mij af wat het verstandigste is.

Optie 1: Volstaan een aantal balken welke ik in de breedte bevestig (direct aan de muur met raveeldragers of balkdragers zonder lip)? De 2 muren zijn tussenmuurtjes in een nieuwbouwwoning en volgens mij betreft dit normale gipsblokken.
Hierbovenop wil ik dan plaatwerk monteren.
Indien mogelijk hoor ik graag welk bevestigingsmateriaal ik nodig heb voor het monteren van de raveeldragers of balkdragers zonder lip, aan de muur.

Optie 2: Of dien ik aan beide muren een strijkbalk te bevestigen, waartussen de balken moeten komen te hangen?
In dat geval hoor ik graag met welk bevestigingsmateriaal ik de strijkbalken aan de muur moet bevestigen (slagpluggen??Hoe lang??)

Mijn voorkeur gaat uit naar optie 1, daar ik aan de linkerzijde een ventilatiesysteem heb hangen. Hierdoor kan ik geen complete strijkbalk tegen de muur plaatsen, maar moet dit in 2 of 3 delen.

In beide gevallen ben ik benieuwd hoe dik de balken moeten zijn, voorheen heb ik een eenzelfde constructie gemaakt op 1 van de slaapkamers met 75x175 (zie foto onder) , maar dit lijkt me nu zwaar overdreven.

Graag hoor ik jullie adviezen.


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Caratje

  • #2
  Als het 1x1 is en over kerstspullen gaat, dan denk ik aan hoe sterk een gewone tafel moet zijn die het zelfde met gemak kan dragen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Robinalbers schreef:
  De 2 muren zijn tussenmuurtjes in een nieuwbouwwoning en volgens mij betreft dit normale gipsblokken.
  Wat is de dikte van de blokken?

  Een plaat underlayment op een rachel langs de muur is waarschijnlijk al voldoende... Evt. een paar rachels onder de plaat tegen het doorbuigen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu