Zelfdragende overkapping

Rlodewijkx

  • #1
Hoi medeklussers,

Ik wil een zeldragende overkapping maken voor mijn fietsen. Graag kom ik er via deze manier achter wat de beste methode is. De ruimte ligt in een hoek. (2x gemetselde muur). De overkapping gaat ongeveer 3X2 meter worden.

Is het mogelijk een constructie te maken aan 1 muur, zonder steunbalken aan het eind?

Alvast bedankt.

Raymond
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
In plaats van een staander op de hoek zou je de constructie kunnen afhangen aan een paar staalkabels, alleen moet je dan wel iets hebben om de kabels aan vast te maken.

Ik denk dan aan een rechthoekig raamwerk met doorzichtig golfplaat dat op beide muren op afschot wordt bevestigd. De twee vrije zijden aan twee staalkabels per zijde met spanners aan de muur erboven.
 

Rlodewijkx

  • #3
Staalkabels gaat niet werken.

Nog even opgemeten. constructie wordt 150cm bij 170cm. Er zal waarschijnlijk 1 staander komen bij de "losse" hoek. Dmv Balkdrager zullen de balken aan de muur worden bevestigd. Uiteindelijk zal het dak van golfplaten worden gemaakt.

Zit nu alleen met de vraag hoe ik ervoor kan gaan zorgen dat de afwatering goed gaat. Kon weinig voorbeelden op internet vinden. Iemand tips? Hoe kan ik een mooie schuine dak creëren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een steun aanbrengen aan beide muren, een staander onder de vrije hoek is dan niet nodig.

 

Rlodewijkx

  • #5
Jan, idee bevalt me wel, echter gaat dit denk ik ook lastig worden. De muren zijn namelijk maar 190cm hoog. Aangezien ik zonder moeite onder het afdakje wil komen, denk ik niet dat ik het dak zou schuin kan laten lopen, of zie ik dat verkeerd?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Is zoiets een optie? Dus eerst tussen de twee muren een balk, en daarop vanuit de hoek, een tweede balk. Dan kan je een vlak dak maken.



grtz
Henk
 

Rlodewijkx

  • #7
Dat is zeker een optie. Eens kijken wat de mogenlijkheden zijn.
 

Sanderzzp

  • #8
Daar krijg je hoofd pijn van, zou gewoon steun palen gebruiken. Recht op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu