Zelf vloer tegelen

Djoez

  • #1
Hoi,

Ik ben van plan om zelf onze vloer te betegelen en heb al heel wat informatie opgehaald via Klusidee en youtube. Ik heb een site gevonden waarmee je een legplan kan maken en heb daar twee plannen mee gemaakt. Ik voeg ze toe als bijlage in dit bericht. Ik vraag me af welk plan beter is of dat er nog andere (vooral betere) ideeën zijn. Zelf neig ik naar plan 2 vanwege het kruipluik wat erg onhandig ligt en er dan 4 stukken tegel op moet komen en bij plan 1 maar 2. Ook weet ik niet of het handig is om aan de muurzijden smalle tegels te laten komen (+/- 12 cm om 22 cm).
Het zijn tegels van 75x75 (74,7x74,7) en 8 mm dik. Kan ik dan beter een lijmkam van 12 mm of 15 mm gebruiken? De vloer loopt vrij vlak maar er zijn wel wat kleine oneffenheden (max 3 a 4 mm vanwege dichtgesmeerde sleuven van vloerverwarming).

Graag zie ik jullie adviezen tegemoet!

Groeten

Legplan 2a.jpg Legplan 1a.jpg Legplan 2.JPG Legplan 1.JPG
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dubbelpost.
@Djoez is na plaatsen tot ontdekking gekomen, dat hij het topic beter in de rubriek vloeren had kunnen zetten en het topic aldaar nog een keertje geplaatst:

Waar het inderdaad beter past. Hier daarom aub. niet antwoorden.
 

Djoez

  • #3
@Kees, dank je. Ik zag het inderdaad te laat en kon niet vinden hoe ik het kon verplaatsen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mag ik vragen wat betekenen al die stippen en getallen. En staat alles al vast. De ingang bij 2, daar loopt de naad niet in het midden van de deur en ook omdat ik wat verschil zie.
 

Djoez

  • #5
Hi WGB, ik heb geen idee wat de cijfers en stippen betekenen. Het is een online programma van een website. De post gaat verder bij ' vloeren'.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu